breaking news

Kyoji Horiguchi vs. Ian McCall voor Rizin FF 9

February 14th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Kyoji Horiguchi vs. Ian McCall voor Rizin FF 9
Rizin FF
0

Twee van de beste Flyweight vechters ter wereld zullen elkaar later dit jaar ontmoeten in een gevecht buiten de Ultimate Fighting Championship (UFC). Kyoji Horiguchi neemt het op tegen Ian McCall tijdens Rizin FF 9 op 6 mei in Fukuoka, Japan.

Kyoji Horiguchi (MMA 23-2/UFC 6-1/Rizin 5-0) was een van de meest succesvolle Aziaten in de UFC. Met overwinningen tegen Dustin Pague, Darrell Montague, Jon Delos Reyes & Louis Gaudinot mocht Horiguchi tijdens UFC 186 kampioen Demetrious Johnson uitdagen voor de UFC Flyweight Titel. Horiguchi verloor in de laatste seconde van het gevecht via Armbar. Sindsdien vocht Horiguchi nog driemaal voor de UFC. Zowel tegen Chico Camus, Ali Bagautinov als tegen Neil Seery werden relatief eenvoudige overwinningen behaald. Na een overstap van organisaties wist Horiguchi vijf opeenvolgende partijen te winnen onder de Rizin naam. Alleen zijn openingsgevecht viel in de handen van de juryleden. Verder wist hij partijen te beëindigen met zowel een submission als een knock-out.

Ian McCall (MMA 13-6-1/UFC 2-3-1/Rizin 0-1) kwam in 2012 de UFC binnen als de Tachi Palace Fights Flyweight Kampioen. De UFC organiseerde een 4-man toernooi in de nieuwe Flyweight divisie. De winnaar werd tot Kampioen gekroond. McCall maakte zijn debuut tijdens dat toernooi tegen Demetrious Johnson. Veel mensen dachten dat McCall na drie rondes voldoende had gedaan voor de winst, maar uiteindelijk ging de Decision naar Demetrious Johnson. Echter kreeg de wedstrijd nog een staartje achteraf. Door een fout op de scorecards was het gevecht eigenlijk in een draw geëindigd, hierdoor had er een vierde ronde plaats moeten vinden. De UFC plande een rematch in tussen beide mannen. Ditmaal won Demetrious Johnson via Unanimous Decision. Begin 2013 werd McCall gekoppeld aan de verliezend finalist (van dat toernooi) Joseph Benavidez. In een competitief gevecht wist Benavidez uiteindelijk via Unanimous Decision de partij naar zich toe te trekken. Zes maanden later in Brazilië wist McCall dan eindelijk zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Iliarde Santos werd in een Fight of the Night performance verslagen via Unanimous Decision. Bijna een jaar later vocht McCall in Dublin tegen de Engelsman Brad Pickett. McCall was duidelijk sterker en won zijn tweede partij binnen de UFC via Unanimous Decision. Tijdens zijn voorlopig laatste partij in de Octagon in Januari 2015 verloor McCall via Unanimous Decision van John Lineker. Sindsdien heeft McCall vijfmaal een partij gecanceld gehad in verband met ziektes, blessures of privé problemen zowel bij hemzelf als bij zijn tegenstanders. McCall nog altijd de enige MMA vechter die Demetrious Johnson in een Flyweight gevecht van een overwinning heeft af kunnen houden. Na een verliespartij van John Lineker stapte McCall over naar Rizin FF. Hier verloor hij zijn debuut van Manel Kape tijdens Rizin World Grand Prix 2017: 2nd Round in december 2017.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! Wij zijn ook te vinden op Youtube! Hier kun je een shirt van Hesdy Gerges winnen!

Comments are closed.

Translate »