breaking news

Kyoji Horiguchi treft Ali Bagautinov in de Filipijnen

August 16th, 2016 | by Redactie

Nadat gisteren het eerste gevecht voor de UFN 97 card in de Filipijnen bekend werd gemaakt, werd vanochtend ook een tweede gevecht bekend gemaakt.

Top Flyweights Kyoji Horiguchi en Ali Bagautinov kruisen de degens op 15 Oktober 2016 in Pasay City, Filipijnen. Beide mannen staan bekend om hun zeer sterke stand-up game en bezitten ”One Punch” KO-Power.

Kyoji Horiguchi (MMA 17-2/UFC 6-1) is een van de meest succesvolle Aziaten in de UFC. Met overwinningen tegen Dustin Pague, Darrell Montague, Jon Delos Reyes & Louis Gaudinot mocht Horiguchi vorig jaar tijdens UFC 186 kampioen Demetrious Johnson uitdagen voor de UFC Flyweight Titel. Horiguchi verloor in de laatste seconde van het gevecht via Armbar. Sindsdien vocht Horiguchi nog tweemaal voor de UFC. Zowel tegen Chico Camus als tegen Neil Seery werden relatief eenvoudige overwinningen behaald.

Ali Bagautinov (MMA 14-4/MMA 4-2) heeft niet voor niets de bijnaam ”Puncher King”. De Rus bezit over zeer harde knockoutpower in beide handen. Bagautinov won zijn eerste drie gevechten in de UFC tegen Marcos Vinicius, Timothy Elliott en John Lineker. De winst tegen Lineker leverde hem een titelgevecht tegen Demetrious Johnson op. Bagautinov verloor alle 5 de rondes. Na afloop van het gevecht werd Bagautinov betrapt op verboden middelen en zou hij een jaar geschorst worden. Na zijn schorsing vocht hij nog tweemaal voor de UFC. Hij verloor een Unanimous Decision tegen topcontender Joseph Benavidez, maar wist afgelopen Juni zijn losing streak te doorbreken door in een zeer attractief gevecht Geane Herrera de baas te zijn.

Horiguchi vs. Bagautinov is een gevecht waar veel fans naar zullen uitkijken.

Tweet 20

Leave a Reply