breaking news

Kyoji Horiguchi en Ali Bagautinov herboekt voor UFC Belfast

October 13th, 2016 | by Marcel Dorff

Het was een gevecht waar veel MMA liefhebbers naar uitkeken. Het gevecht tussen Kyoji Horiguchi en Ali Bagautinov. Door het gecancelde evenement in de Filipijnen voor komende zaterdag verviel de partij ook. Nu heeft de UFC alsnog de partij opnieuw geboekt. Beide mannen kruisen de degens op 19 November 2016 in Belfast, Noord-Ierland. Beide mannen staan bekend om hun zeer sterke stand-up game en bezitten ”One Punch” KO-Power.

Kyoji Horiguchi (MMA 17-2/UFC 6-1) is een van de meest succesvolle Aziaten in de UFC. Met overwinningen tegen Dustin Pague, Darrell Montague, Jon Delos Reyes & Louis Gaudinot mocht Horiguchi vorig jaar tijdens UFC 186 kampioen Demetrious Johnson uitdagen voor de UFC Flyweight Titel. Horiguchi verloor in de laatste seconde van het gevecht via Armbar. Sindsdien vocht Horiguchi nog tweemaal voor de UFC. Zowel tegen Chico Camus als tegen Neil Seery werden relatief eenvoudige overwinningen behaald.

Ali Bagautinov (MMA 14-4/MMA 4-2) heeft niet voor niets de bijnaam ”Puncher King”. De Rus bezit over zeer harde knockoutpower in beide handen. Bagautinov won zijn eerste drie gevechten in de UFC tegen Marcos Vinicius, Timothy Elliott en John Lineker. De winst tegen Lineker leverde hem een titelgevecht tegen Demetrious Johnson op. Bagautinov verloor alle 5 de rondes. Na afloop van het gevecht werd Bagautinov betrapt op verboden middelen en zou hij een jaar geschorst worden. Na zijn schorsing vocht hij nog tweemaal voor de UFC. Hij verloor een Unanimous Decision tegen topcontender Joseph Benavidez, maar wist afgelopen Juni zijn losing streak te doorbreken door in een zeer attractief gevecht Geane Herrera de baas te zijn.

Horiguchi vs. Bagautinov is een gevecht waar veel fans naar zullen uitkijken.

14691018_1188544347855051_1839804510741291131_n

Leave a Reply

Translate »