breaking news

Kyle Noke ontmoet Dominique Steele tijdens UFC Fight Night 101

October 6th, 2016 | by Redactie

Er is vanmiddag wederom een gevecht toegevoegd aan UFC Fight Night 101 in Melbourne, Australië. Het event kreeg weken geleden al een prima main event in de vorm van Luke Rockhold en Jacare Souza. Vanmiddag werd het gevecht tussen UFC veteraan Kyle Noke en de Amerikaan Dominique Steele aan de line-up toegevoegd.

Kyle Noke (MMA 22-9-1 / UFC 6-5) vecht al meer dan 10 jaar in de UFC en voegt binnenkort een 12e UFC gevecht toe aan zijn record. Noke begon zijn UFC carrière als Middleweight maar maakte eind 2012 de overstap naar de Welterweight divisie, nadat hij 3x won en 2x achter elkaar verloor. Zijn debuut in de Welterweight divisie was een groots succes toen hij na 45 seconde klaar was met Charlie Brenneman en op (T)KO won. Helaas verloor Noke zijn laatste twee gevechten tegen Alex Morono en Keita Nakamura. Lichtpuntje voor de Australiër is wellicht dat hij tijdens zijn UFC carrière 75% van de partijen in zijn thuisland won.

Zijn tegenstander Dominique Steele (MMA 14-8 / UFC 1-3) is relatief nieuw in de organisatie, ondanks dat dit Steele’s vijfde gevecht binnen 1,5 jaar wordt. Het zal voor ‘Non-Stop Action-Packed’, zoals zijn bijnaam luidt, voelen als een laatste kans. Niet veel atleten zijn nog steeds actief voor de organisatie met drie verliezen en enkel één overwinning. Steele maakte zijn debuut tegen MMA veteraan Zak Cummings een maand nadat hij CES MMA Welterweight kampioen was geworden. Het niveau in de UFC lag uiteraard hoger en Steele verloor in de 1e minuut van Cummings op (T)KO. Enkele maanden later schreef de Amerikaan een geweldige overwinning op zijn naam door in Seoul, Zuid Korea Dong Hyun Kim met een slam, KO te slaan. Dit leverde hem een Performance of the Night bonus op. Ook in zijn volgende gevecht kreeg Steele een bonus, Fight of the Night, helaas voor hem werd het gevecht echter verloren van Danny Roberts. In zijn laatste uiting was Court McGee na 15 minuten volgens de jury de sterkere van de twee.

Beide heren is er dus alles aan gelegen om het aankomende gevecht winnend af te sluiten om zodoende hun positie binnen de organisatie veilig te stellen.

14620061_1336449729707503_303914115_n

Leave a Reply

Translate »