breaking news

Kyle Nelson en Matt Sayles op zoek naar eerste overwinning in de UFC tijdens UFC Ottawa

February 27th, 2019 | by Redactie
Kyle Nelson en Matt Sayles op zoek naar eerste overwinning in de UFC tijdens UFC Ottawa
UFC
0

De UFC heeft zojuist een gevecht in de Featherweight divisie toegevoegd aan de UFC Fight Night 150 card in Ottawa, Ontario, Canada. Canadees Kyle Nelson zal voor eigen publiek zijn opwachting maken tegen de Amerikaan Matt Sayles. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Canadian Tire Centre op de Preliminary Card.

Kyle Nelson (MMA 12-2/UFC 0-1) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Nelson bleef ongeslagen in zijn eerste zes partijen. Na vervolgens een verlies te hebben geleden voor de TXC Legends titel wist Nelson wel de Elite 1 MMA titel te pakken. Hierna volgden onder meer overwinningen tegen voormalig TUF winnaar Jonathan Brookins en Khama Worthy. In November 2018 wist Nelson zijn tegenstander Morteza Rezaei te verslaan. Nelson pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Carlos Diego Ferreira tijdens UFC 231 in Toronto in December 2018. Na een goede eerste ronde verloor Nelson uiteindelijk via TKO in de tweede ronde. Nelson gaat nu omlaag in gewicht naar de Featherweight divisie.

Embed from Getty Images

Matt Sayles (MMA 7-2/UFC 0-1) is een MMA vechter die sinds 2014 vecht in het Pro-MMA circuit. Sayles begon met twee overwinningen bij de XFS organisatie waarna hij een kans kreeg bij de WSOF organisatie. Sayles won zijn debuut via Unanimous Decision van Bryson Hansen. Het bleef bij dat ene gevecht voor de WSOF. Sayles vocht ook nog voor organisaties als RFA en CFFC waar hij beide keren wist te winnen. Bij de CFFC organisatie versloeg hij de hoog aangeschreven Christian Aguilera via KO in de eerste ronde. Sayles verloor eenmaal, via Split Decision in Libanon tegen George Hickman. Echter was het voor de UFC duidelijk dat Sayles talent had na zijn spectaculaire overwinning tegen Aguilera. Hierdoor mocht Sayles tijdens de tweede week van het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series opdraven. Sayles nam het tijdens het Main Event op tegen Yazan Hajeh. Sayles imponeerde met meerdere knockdowns en uiteindelijk een TKO finish in de eerste ronde. Sayles verdiende een UFC contract en maakte zijn debuut al in Augustus 2018 tijdens UFC 227 tegen de Braziliaan Sheymon Moraes. In een interessant gevecht was het echter wel Moraes die via Unanimous Decision de partij wist te winnen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »