breaking news

Kyle Daukaus tekent bij de UFC, vervangt Ian Heinisch tegen Brendan Allen op 27 juni

June 17th, 2020 | by Marcel Dorff
Kyle Daukaus tekent bij de UFC, vervangt Ian Heinisch tegen Brendan Allen op 27 juni
UFC
0

CFFC Middleweight kampioen Kyle Daukaus heeft eindelijk zijn UFC contract te pakken. De ongeslagen vechter gaat het op 27 juni opnemen tegen Brendan Allen tijdens UFC on ESPN 12 in Las Vegas, Nevada. Daukaus vervangt Ian Heinisch die om onbekende reden heeft afgezegd. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het UFC APEX. Daukaus management maakte het gevecht bekend.

Brendan Allen (MMA 13-3/UFC 2-0) is een MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Allen won zijn eerste Pro-MMA gevechten waarna hij een contract tekende bij de Legacy Fighting organisatie. Daar verloor hij zijn debuut tegen Trevin Giles. Na vervolgens bij een andere organisatie gewonnen te hebben van TUF veteraan Charlie Rader won Allen bij zijn terugkeer bij Legacy Fighting dit keer wel van Clovis Hancock. Legacy FC fuseerde vervolgens met RFA in het nieuwe LFA. Allen zou vervolgens uitkomen voor de LFA organisatie. Na een overwinning tegen Jon Kirk mocht Allen vechten voor de allereerste LFA Middleweight titel tegen Eryk Anders. Allen verloor via Unanimous Decision. Allen pakte vervolgens in zijn gevecht daarop tegen Chris Harris wel een overwinning. Mede doordat Anders tekende bij de UFC mocht Allen ditmaal wederom voor de vacante titel vechten tegen Anthony Hernandez. Hernandez bleek via Unanimous Decision te sterk. Wederom wist Allen zijn daarop volgende partij te winnen waarna hij voor de derde keer mocht vechten voor de LFA titel. Ditmaal was de ongeslagen Tim Hiley de tegenstander. De titel was wederom vacant omdat ook Hernandez bij de UFC tekende. Allen bewees dat driemaal scheepsrecht is en pakte de titel in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Allen verdedigde de titel vervolgens succesvol tegen Moses Murrietta. Mede hierdoor werd Allen uitgenodigd voor het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Allen won zijn partij overtuigend in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission tegen Aaron Jeffery en kreeg een contract bij de UFC. Allen zou vervolgens in Oktober 2019 zijn UFC debuut gaan maken tijdens UFC Boston tegen Eric Spicely. Echter raakte Spicely geblesseerd en zou Kevin Holland de nieuwe tegenstander worden. Allen won zijn debuut via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Allen werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan de Engelsman Tom Breese tijdens UFC Norfolk. Allen imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde. Allen zou vervolgens vechten tegen Ian Heinisch in Juni 2020. Echter trok Heinisch zich terug en werd nieuwkomer Kyle Daukaus de tegenstander.

Embed from Getty Images

Kyle Daukaus (MMA 9-0/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2017. Daukaus had in de periode tussen 2011 en 2016 in het amateurcircuit gevochten. Daukaus imponeerde in zijn eerste vier partijen met evenveel Submission overwinningen. Daukaus vocht vervolgens een partij voor de Ring of Combat organisatie die eveneens in een Submission overwinning werd omgezet. Vervolgens tekende Daukaus bij de CFFC organisatie en mocht hij in zijn debuut meteen voor de titel vechten tegen UFC veteraan Jonavin Webb. Daukaus won de partij via een D’Arce Choke Submission in de derde ronde en was de nieuwe kampioen. Daukaus deed vervolgens mee aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Daukaus won zijn partij via Unanimous Decision tegen Michael Lombardo. Echter was Dana White niet onder de indruk en bleef Daukaus zonder contract. Daukaus keerde terug bij de CFFC organisatie waar hij tweemaal zijn titel verdedigde tegen respectievelijk Stephen Regman en Nolan Norwood. Nu zal Daukaus alsnog zijn UFC debuut gaan maken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »