breaking news

Kwartfinales RIZIN FF Lightweight Grand Prix bekend gemaakt

September 20th, 2019 | by Marcel Dorff
Kwartfinales RIZIN FF Lightweight Grand Prix bekend gemaakt
Rizin FF
0

Eerder maakte RIZIN FF al bekend welke acht vechters zouden gaan strijden voor de RIZIN FF Lightweight titel tijdens een achtkoppig toernooi. Vanochtend hield de organisatie de loting voor de kwartfinales. Deze zullen plaatsvinden op 12 Oktober 2019 in de Edion Arena te Osaka, Japan. De winnaars van de kwartfinales strijden op 29 December 2019 in de halve finales. De Finale/titelstrijd zal plaatsvinden tijdens het laatste evenement van het jaar op 31 December 2019 in de Saitama Super Arena.

Bekijk hieronder de match-ups.


Patricky “Pitbull” Freire is door Bellator MMA CEO Scott Coker vrijgegeven om deel te nemen aan dit toernooi. De Braziliaan is samen met zijn broertje een van de bekendere gezichten van Bellator. Pitbull won zijn laatste vijf gevechten en gaat het in Japan opnemen tegen Tatusya Kawajiri. Kawajiri is een van de meest geliefde vechters onder de JMMA liefhebbers. Kawajiri vocht in DREAM, PRIDE en in de UFC. Eveneens was hij Kampioen van het prestigieuze Shooto.


Tofiq Musaev is een vechter uit Azerbeidzjan en is misschien wel de “dark horse” in dit toernooi. Musaev is een zeer complete vechter en heeft op dit moment een winstreak van elf gevechten. De Azerbeidzjani versloeg onder meer de hoog aangeschreven Marif Piraev. Musaev treft de Australiër Damien Brown. Brown wist in zijn carrière zowel de BRACE als XFC titel te winnen. Brown had vervolgens een wisselvallige periode in de UFC, maar heeft sinds zijn overstap naar RIZIN FF tweemaal weten te winnen. Onder andere Darren Cruickshank werd verslagen.


Johnny Case is ook een van de outsiders om dit toernooi te winnen. De Amerikaan maakte in 2014 zijn UFC debuut en wist zijn eerste vier partijen te winnen. Na twee verliespartijen werd hij verrassend van zijn contract ontheven. In 2018 tekende Case bij RIZIN FF en heeft sindsdien zijn beide partijen voortijdig weten te winnen. Zijn tegenstander Roberto “Satoshi” Souza is een BJJ specialist en is nog altijd ongeslagen. Souza won echter opmerkelijk genoeg zijn twee partijen voor RIZIN FF via KO.


Luiz Gustavo is een groot talent uit Brazilië. Hij kwam in 2018 als ongeslagen vechter binnen bij RIZIN FF. Gustavo imponeerde tijdens zijn debuut door de favoriete Yusuke Yachi te verslaan. Echter ging in zijn meest recente partij zijn ongeslagen record eraan. Mikuru Asakura was via Unanimous Decision te sterk. Gustavo treft nu de Japanner Hiroto Uesako. Uesako kwam onder meer uit voor Pancrase en was de DEEP Kampioen. Uesako vocht tot dusver eenmaal voor RIZIN FF. Via KO in de tweede ronde werd Yves Landu verslagen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »