breaking news

Kurt Holobaugh treft Raoni Barcelos tijdens UFC Boise

May 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Kurt Holobaugh treft Raoni Barcelos tijdens UFC Boise
UFC
0

De Amerikaan Kurt Holobaugh gaat dan eindelijk zijn opwachting maken in de Octagon. Holobaugh die via de DWTNCS een UFC contract won neemt het op tegen de Braziliaanse UFC debutant Raoni Barcelos. Dit wist Nolan King via MMA Today bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar op 14 Juli 2018 in de Octagon van de CenturyLink Arena in de Featherweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC Fight Night 133 in Boise, Idaho.

Kurt Holobaugh (MMA 17-4-0-1/UFC 0-1-0-0) is een MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het professionele circuit. Na negen overwinningen in het regionale circuit tekende Holobaugh bij Strikeforce. Daar verloor hij zijn debuut partij tegen Pat Healy. Nadat vervolgens Strikeforce door de UFC werd gekocht debuteerde Holobaugh tegen Steven Siler. Wederom wist Holobaugh niet te winnen, waarna zijn contract werd ontbonden. Holobaugh wist vervolgens een sterke serie van vijf overwinningen neer te zetten met de Titan FC Featherweight titel tot gevolg. Zo wist hij Desmond Green te verslaan via Split Decision. Na vervolgens te verliezen van Andre Harrison en ”Frodo” Khasbulaev wist Holobaugh een mooie run neer te zetten voor de Titan FC Lightweight titel. Zo werd in 2017 Gesias Cavalcante verslagen via TKO in de vierde ronde waardoor hij de Interim Lightweight titel wist te pakken. Tot een ”title unification” gevecht kwam het niet. Holobaugh deed mee aan de eerste week van het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Hier nam hij het op tegen Matt Bessette. Holobaugh won het gevecht via KO in de eerste ronde en verdiende een UFC contract. Echter bleek na afloop dat Holobaugh een zogeheten ”IV” had gebruikt. Hierdoor werd het gevecht omgezet in een No Contest en werd Holobaugh geschorst. Inmiddels is de schorsing verleden tijd en mag Holobaugh weer vechten.

Embed from Getty Images

Raoni Barcelos (MMA 11-1/UFC 0-0) komt uit het team van de legendarische Braziliaanse MMA vechter Marco Ruas. Barcelos wist in Brazilië naam te maken met een 6-0 record en de Shooto Brasil titel alvorens hij in 2013 tekende bij de inmiddels gestopte RFA organisatie. Barcelos wist twee van zijn drie gevechten te winnen voor de RFA organisatie toen hij in 2015 voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen Ricky Musgrave. Barcelos won via Unanimous Decision en greep de titel. Die titel zou Barcelos tweemaal verdedigen totdat de RFA ermee ophield en samenging met de Legacy FC organisatie als LFA. Barcelos zou tijdens LFA 4 het opnemen tegen Kevin Aguilar om de titels van de RFA en de Legacy FC organisatie te ”unifiën” echter raakte Barcelos geblesseerd waardoor hij sinds Oktober 2016 niet meer in actie kwam. Barcelos zou zijn opwachting maken in Oktober 2017 tijdens UFC São Paulo als late replacement tegen Boston Salmon. Echter raakte ook Salmon geblesseerd waardoor Barcelos pas in Juli 2018 zijn UFC debuut zal maken.

Comments are closed.

Translate »