breaking news

KSW “Champ-Champ” Mateusz Gamrot maakt UFC debuut tegen Magomed Mustafaev

September 17th, 2020 | by Redactie
KSW “Champ-Champ” Mateusz Gamrot maakt UFC debuut tegen Magomed Mustafaev
UFC
0

De UFC heeft een van de meest gewilde “free agents” in het MMA weten vast te leggen. De Pool Mateusz Gamrot heeft een contract getekend bij de UFC. De ongeslagen dubbel kampioen van KSW gaat het op 17 oktober aanstaande op Yas Island opnemen tegen Magomed Mustafaev. Gamrot vervangt Renato Moicano. Beide vechters treffen elkaar in Abu Dhabi, VAE. MMA Junkie wist de partij te melden. Het gevecht zal plaatsvinden in de Lightweight divisie.

Magomed Mustafaev (MMA 15-3/UFC 3-2) is een MMA vechter uit Dagestan. Mustafaev begon zijn Pro-MMA carrière in 2011 bij de Legion Fight organisatie. Daar wist hij in twee jaar tijd liefst negen maal te vechten. Hiervan wist hij acht partijen te winnen waaronder overwinningen tegen Vadim Ogar en Lom-Ali Nalgiev. Vervolgens zou Mustafaev in 2014 eenmaal voor de M-1 Global organisatie uitkomen. De Dagestani won zijn gevecht via Ankle Lock Submission in de eerste ronde tegen Andrey Koshkin. Mustafaev wist vervolgens de Sochi Star Cup te winnen door in een viermans toernooi uiteindelijk in de finale te winnen van Abubakar Nurmagomedov. Mede hierdoor tekende Mustafaev in 2015 bij de UFC. Binnen de UFC wist Mustafaev zijn eerste twee gevechten tegen respectievelijk Piotr Hallmann en Joe Proctor in winst om te zetten. Echter ging het in November 2016 fout. Tijdens UFC Belfast werd verloren van Kevin Lee via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Mede door blessures dacht Mustafaev aan stoppen. Echter keerde hij in April 2019 (ruim 29 maanden na zijn laatste gevecht) terug in de Octagon tijdens UFC St.Petersburg tegen de ongeslagen nieuwkomer Rafael Fiziev. Mustafaev vocht zeer sterk en versloeg Fiziev via TKO in de eerste ronde. Het leverde de Dagestani de Performance of the Night bonus op. Mustafaev zou vervolgens terugkeren tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. Echter raakte hij geblesseerd en ging het gevecht tegen Don Madge niet door. Mustafaev zou echter wel terugkeren tijdens UFC Auckland in Februari 2020 tegen Brad Riddell. Mustafaev verloor het gevecht via Split Decision. Mustafaev werd vervolgens gekoppeld aan Renato Moicano. Echter trok Moicano zich terug uit de partij en werd vervangen door de ongeslagen Mateusz Gamrot.

Embed from Getty Images

Mateusz Gamrot (MMA 17-0-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Poolse MMA vechter die zijn carrière startte in 2012. Een jaar later al werd hij getekend door de grote Poolse organisatie KSW. Gamrot won zes gevechten op rij met onder andere een overwinning tegen UFC veteraan Andre Winner. Vervolgens nam hij het op tegen de ongeslagen Marif Piraev. Gamrot won de partij via KO in de tweede ronde. Hierdoor was KSW overtuigd van de klasse van Gamrot en kreeg hij een titelgevecht aangeboden tegen Mansour Barnaoui. Gamrot won de partij via Unanimous Decision. Gamrot verdedigde de titel onder meer tegen Renato Gomes en UFC veteraan Norman Parke. Doordat Gamrot bleef winnen gunde de KSW organisatie de Pool een titelgevecht in de Featherweight divisie. Gamrot versloeg Kleber Koike Erbst via Unanimous Decision en had dus zowel de Lightweight als Featherweight titel in bezit. Gamrot verdedigde vervolgens nog zijn Lightweight titel tegen Marian Ziółkowski en maakte vervolgens bekend over te stappen naar een andere organisatie. Dit werd dus de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »