breaking news

KSW 39 staat op het punt de UFC te overstijgen

May 27th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Over enkele minuten vind in het Nationaal Stadion van Warschau, Polen het KSW 39 evenement plaats, ook bekend als KSW Colosseum. Het stadion biedt plaats aan 58.500 personen. Op dit moment zit de verkoop rond de 57.000 kaarten. Een absoluut record voor een Europees MMA evenement. De organisatie heeft hiermee het record verbroken van hoogste bezeoekersaantal/kaartverkoop aller tijden. De UFC hield op 14 November 2015 een evenement in Melbourne, Australië. Dat evenement ‘UFC 193’ is nog altijd met 56.214 het hoogste getal in de geschiedenis van de UFC.

KSW komt met een ongelooflijk sterke card op de proppen aankomende zaterdag. Zo staan er elf gevechten op het programma, waarvan liefst vijf titelgevechten. Tijdens het Main Event vechten KSW Middleweight Kampioen Mamed Khalidov en KSW Welterweight Kampioen Borys Mankowski in een catchweight non-titlefight. Bekijk de rest van de card inclusief informatie hieronder.

Mamed Khalidov vs. Borys Mankowski

Mamed Khalidov is de absolute ster van de organisatie. De Middleweight Kampioen heeft een winstreak van dertien gevechten, en pakte in 2015 de Middleweight titel. Khalidov was een paar jaar eerder ook de Light-Heavyweight Kampioen, maar ging een gewichtsklasse omlaag en deed afstand van dit titel. De Poolse Rus wordt gezien als een van de beste vechters ter wereld en dat laat hij ook keer op keer zien. Zijn tegenstander Borys Mankowski is al sinds 2014 de Welterweight Kampioen van de organisatie. De Pool versloeg de zeer sterke Aslambek Saidov, de man die hem eerder af wist te houden van de belt. Mankowski heeft de belt inmiddels viermaal met succes verdedigt. Onder meer John Maguire en Jesse Taylor moesten het onderspit delven tegen ”The Tasmanian Devil”.

Mariusz Pudzianowski vs. Tyberiusz Kowalczyk

Liefst vijfmaal wist hij de titel ”World’s Strongest Man” te winnen. Mariusz Pudzianowski zal voor niemand een onbekende zijn. Het krachtmens uit Biala Rawska maakte zijn MMA debuut in 2009. Pudzianowski is een van de grootste sterren in de KSW bond. Niet eens zozeer om zijn MMA gevechten, maar de man is gewoon een icoon. ”Pudzian” heeft onder meer overwinningen op zijn naam staan tegen Sean McCorkle, Bob Sapp en Rolles Gracie Jr. Tijdens zijn meest recente partij voor de organisatie versloeg hij ”Popek Monster” via TKO in de eerste ronde. Zijn tegenstander Tyberiusz Kowalczyk maakt zijn debuut voor de organisatie. De Pool is nog altijd ongeslagen in drie Pro-MMA partijen. Drie minuten en 48 seconden had Kowalczyk in totaal nodig voor zijn drie overwinningen. Tweemaal won hij via KO, en eenmaal via Submission.

Fernando Rodrigues Jr. vs. Marcin Rozalski (HW Championship)

Fernando Rodrigues Jr. is een Braziliaan die eind 2016 zijn debuut maakte voor de KSW organisatie. Tijdens zijn debuut mocht hij meteen vechten tegen de Poolse Heavyweight Kampioen Karol Bedorf. Tijdens de weging ging het al mis tussen beide heren. Beiden duwden elkaar waarna Bedorf de Braziliaan vol in het kruis trapte. Rodrigues Jr. zou echter een dag later zijn revanche pakken en het gevecht via TKO in de tweede ronde winnen. Hetgeen wat hem de Heavyweight belt opleverde. Marcin Rozalski is een zeer opvallende verschijning. De Pool vecht al sinds het begin van zijn carrière voor de KSW organisatie en wisselt winstpartijen af met verliespartijen. Halverwege 2016 wist Rozalski zijn two fight losing streak te doorbreken door Mariusz Pudzianowski in de tweede ronde te finishen. KSW beloont Rozalski nu met een titelgevecht tegen Rodrigues Jr.

”Popek Monster” vs. Robert Burneika

Paweł Ryszard Mikołajuw beter bekend als ”Popek Monster” is een absolute cultheld in het Poolse MMA circuit. Popek Monster die ook een carrière heeft in de Poolse HipHip scene begon zijn MMA carrière in 2008. Echter stopte hij vervolgens na een 2-1 record. Pas eind 2016 maakte hij zijn comeback. Helaas voor Popek Monster verloor hij tijdens zijn debuut voor de KSW organisatie tegen Mariusz Pudzianowski. De man die zijn oogbollen liet tatoeëren en zelf een groot litteken in zijn gezicht liet aanbrengen krijgt nu een herkansing van de organisatie tegen Robert Burneika. Burneika is een bodybuilder uit Litouwen. Hij keert na een afwezigheid van vijf jaar terug in de kooi. Met een 2-0 record zal hij zijn debuut maken voor de KSW organisatie.

Tomasz Narkun vs. Marcin Wojcik (LHW Championship)

Tomasz Narkun maakte zijn debuut voor de KSW organisatie in 2014. De Pool vocht daarvoor onder meer voor M-1 Global. Echter wist hij daar de titel net niet te pakken. Narkun won twee van zijn drie partijen in de KSW organisatie, waarna hij voor de titel mocht vechten tegen voormalig UFC vechter Goran Reljic. Reljic versloeg Narkun eerder in de KSW organisatie via Majority Decision in een non-titlefight. Ditmaal wist Narkun de Kroaat via KO in de eerste ronde te verslaan en zo de Light-Heavyweight titel te pakken. Narkun verdedigde de titel nog tweemaal. Zowel Cassio de Oliveira als Sokoudjou werden in de eerste ronde via TKO verslagen. Zijn aankomende tegenstander Marcin Wojcik begon zeer matig aan zijn MMA carriére, maar werkte zich op als een van de betere Light-Heavyweight vechters in de Poolse MMA scene. Wojcik heeft inmiddels een winstreak van acht gevechten, en versloeg Marcin Lazarz in December 2016 via de Submission of the Night. KSW beloonde Wojcik met een titelgevecht.

Michal Kita vs. Michal Andryszak

Michal Kita is een echte MMA veteraan en vocht overal ter wereld. In 2015 streek hij neer bij de Poolse KSW organisatie. Kita mocht meteen voor de titel vechten tegen Karol Bedorf. Bedorf was echter te sterk en versloeg Kita via KO in de tweede ronde. Kita herstelde vervolgens met een mooie Submission overwinning tegen zijn landgenoot Michal Wlodarek. Kita zou in eerste instantie een rematch vechten tegen Karol Bedorf op dit evenement, echter raakte Bedorf geblesseerd. Zijn vervanger Michal Andryszak vocht in 2014 al tweemaal voor de KSW organisatie, maar vertrok naar de Russische ACB organisatie. Andryszak behaalde de GP Finale maar wist deze niet te winnen. Inmiddels heeft Andryszak een winstreak van vier gevechten met onder andere overwinningen op Tim Hague en de zeer talentvolle Est Denis Smoldarev.

Mateusz Gamrot vs. Norman Parke (LW Championship)

Misschien wel het meest in het oog springende en gehypte gevecht van de card is een ontmoeting tussen de ongeslagen KSW Lightweight Kampioen Mateusz Gamrot en de Noord-Ierse UFC veteraan Norman Parke. Gamrot maakt korte metten met iedereen die tegenover hem staat in de KSW kooi. De Pool kwam in 2013 met een 3-0 record de organisatie binnen. Drie jaar en zeven overwinningen later tegen onder andere Andre Winner, Marif Piraev en Tim Newman vocht Gamrot voor de vacante titel tegen Mansour Barnaoui. Gamrot won via Unanimous Decision. Tijdens zijn tot noch toe enige titelverdediging versloeg Gamrot de Braziliaan Renato Gomes via Leglock Submission in de tweede ronde. Zijn grootste uitdager staat nu voor hem. Norman Parke vocht een jaar geleden nog voor de UFC, maar na een aantal matige resultaten werd het contract van de Noord-Ier niet verlengd. Parke vocht vervolgens voor de ACB organisatie tegen Andrew Fischer en won via Unanimous Decision. In Februari dit jaar vocht Parke tijdens het Main Event van BAMMA 28 tegen de Ier Paul Redmond. Parke miste echter het streefgewicht waardoor hij bij winst de titel niet kon opeisen. Parke won via Majority Decision, maar de titel kreeg hij dus niet. Nu mag hij in zijn KSW debuut proberen de titel van Gamrot af te pakken.

Lukasz Jurkowski vs. Rameau Thierry Sokoudjou

Lukasz Jurkowski is wat je mag noemen een échte KSW man. De Pool vocht op de allereerste vier evenementen van de organisatie. Meerdere keren vocht hij tijdens die vier evenementen wat hem een record van 7-2 opleverde. Onder meer voormalig UFC veteraan Igor Pokrajac werd verslagen via TKO. Jurkowski vocht voor het laatst tijdens KSW 15. Toen verloor hij van Toni Valtonen via Unanimous Decision. Dit is inmiddels zes jaar geleden. Jurkowski maakt zijn comeback tegen voormalig PRIDE FC en UFC veteraan Rameau Thierry Sokoudjou. Sokoudjou is een echt powerhouse die bij voorkeur het staande gevecht aangaat. De grootste overwinningen behaalde Sokoudjou aan het begin van zijn carrière. Zo werden Ricardo Arona en Antonio Rogerio Nogueira beiden gefinisht via KO. Sokoudjou kon in de UFC en in Bellator echter nooit overtuigen en vocht vervolgens overal ter wereld. In de KSW organisatie pakte Sokoudjou in 2011 de Light-Heavyweight titel tegen Jan Blachowicz. Deze verloor hij echter in een rematch. Vervolgens werd ook in 2016 tijdens zijn terugkeer verloren van Kampioen Tomasz Narkun via TKO in de eerste ronde. Sokoudjou verbrak zijn two fight losing streak begin dit jaar via een TKO overwinning in de eerste ronde in China.

Marcin Wrzosek vs. Kleber Koike Erbst (FW Championship)

”The Polish Zombie” Marcin Wrzosek deed mee aan het 22ste seizoen van TUF. Daarin kwam hij tot de Halve Finale waarin hij verloor van Saul Rogers. Uiteindelijk vocht de trainingspartner van Karolina Kowalkiewicz eenmaal voor de UFC. Wrzosek verloor via Split Decision van Julian Erosa en moest de organisatie verlaten. Wrzosek werd opgepikt door de KSW organisatie waar hij in Mei 2016 succesvol debuteerde tegen Filip Wolanski via Unanimous Decision. In December 2016 vocht Wrzosek al voor de titel tegen Artur Sowinski. Sowinski raakte geblesseerd tijdens het gevecht en moest opgeven. Wrzosek was de nieuwe kampioen en moet het nu opnemen tegen Kleber Koike Erbst. Erbst is een Japanse Submission specialist. Van zijn 21 overwinningen won Erbst er lieft 18 via Submission. Erbst vocht vooral in de DEEP en HEAT organisaties in Japan. De Japanner vocht driemaal voor de KSW organisatie. Tijdens zijn debuut versloeg hij de sterke Anzor Azhiev via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens mocht hij tegen Artur Sowinski vechten om de vacante Featherweight titel. Erbst verloor via Unanimous Decision, zijn enige verlies in zijn laatste 19 MMA partijen. Eind 2016 versloeg Erbst de Pool Leszek Grakowski via Triangle Choke Submission. Hierdoor mag hij nu opnieuw voor de titel vechten. Erbst heeft ook nog een notable win op zijn record staan tegen voormalig WEC Bantamweight Kampioen Miguel Angel Torres.

Damian Janikowski vs. Julio Gerrardo Gallegos

Damian Janikowski is een Grieks-Romeins worstelaar. Hij maakt aankomende Zaterdag zijn MMA debuut. De Pool won tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 een bronzen medaille. Hij maakt op 27-Jarige leeftijd zijn MMA debuut tegen Julio Gerrardo Gallegos. Gallegos is een Amerikaan die in veel kleinere Amerikaanse organisaties vocht. Zijn grootste overwinning behaalde Gallegos in zijjn derde MMA partij door UFC veteraan Hayder Hassan via KO te verslaan. Gallegos maakt met een 8-7 record zijn KSW debuut.

Ariane Lipski vs. Diana Belbita (W.FLW.Championship)

De opener van de avond zal gaan om de allereerste Women’s Flyweight titel. De Braziliaanse Ariane Lipski had een zeer stroeve start van haar MMA carrière, maar heeft inmiddels een winstreak opgebouwd van zes gevechten. De vechtster uit Curitiba debuteerde in 2015 voor de KSW organisatie met een overwinning op Katarzyna Lubonska via TKO in de tweede ronde. Vervolgens wist Lipski ook haar tweede gevecht voor de organisatie te winnen. De Duitse UFC veterane Sheila Gaff werd vorig jaar via TKO in de eerste ronde verslagen, nu mag Lipski voor de vacante titel vechten tegen de Roemeense Diana Belbita. Belbita vocht het merendeel van haar MMA carrière voor de RXF organisatie. De titel wist ze daar niet te pakken, deze ging naar Cristina Stanciu die vervolgens een contract bij de UFC kreeg aangeboden. Belbita maakte eind 2016 haar KSW debuut tegen Katarzyna Lubonska. Belbita won haar debuut via Unanimous Decision, en krijgt nu de kans om tegen Ariane Lipski de titel te pakken.

Bericht geschreven door Marcel Dorff

Comments are closed.

Translate »