breaking news

Kryzysztof Jotko vs. Makhmud Muradov toegevoegd aan UFC evenement op 17 oktober

August 1st, 2020 | by Redactie
Kryzysztof Jotko vs. Makhmud Muradov toegevoegd aan UFC evenement op 17 oktober
UFC
0

De Pool Krzysztof Jotko maakt op 17 oktober aanstaande zijn opwachting in de Octagon. Hij treft de Tadzjiek Makhmud Muradov in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA FNL en is inmiddels door beide vechters bevestigd.

Krzysztof Jotko (MMA 22-4/UFC 9-4) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde en onderschatte vechters in de UFC Middleweight divisie. De Pool kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut in Australië versloeg hij de Braziliaan Bruno Santos via Unanimous Decision. Vervolgens had Jotko zijn eerste setback in zijn carrière. De Pool verloor via Guillotine Choke Submission van de Zweed Magnus Cedenblad. Vervolgens versloeg Jotko achter elkaar Tor Troeng, Scott Askham en Bradley Scott (allen via Decision). In Juni 2016 stond MMA veteraan Tamdan McCrory tegenover Jotko. Jotko overklaste McCrory vroeg in het gevecht via een kiezelharde stoot en won via KO binnen een minuut. Dit leverde Jotko de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn gevecht in São Paulo, Brazilië nam Jotko het op tegen BJJ specialist Thales Leites. Jotko controleerde het gevecht van begin af aan zowel staand als op de grond. Uiteindelijk won Jotko op een zeer indrukwekkende manier van de sterker geachte Braziliaan via Unanimous Decision. Jotko die op een winstreak van vijf gevechten zat loerde op een plek in de Top 10 van de divisie. Echter wist Jotko niet langs David Branch te komen en verloor via een controversiële Split Decision. Jotko werd vervolgens gematcht tegen Uriah Hall in September 2017 tijdens UFC Pittsburgh. Jotko overklaste Hall in de eerste ronde, maar werd in de tweede ronde KO geslagen door de Jamaicaan. Hierdoor heeft Jotko nu een losing streak van twee gevechten. En die losing streak zou ook in zijn gevecht tegen Brad Tavares niet doorbroken worden. De Hawaiiaan was tijdens UFC Glendale in April 2018 via TKO in de derde ronde te sterk voor de Pool. Jotko zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen Adam Yandiev. Echter moest Jotko in verband met een blessure verstek laten gaan. Jotko werd vervolgens tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 gematcht tegen Fight Nights Global Kampioen Roman Kopylov. Echter raakte Kopylov geblesseerd waarna Alen Amedovski de nieuwe tegenstander werd. Jotko zou het complete gevecht domineren en winnen via Unanimous Decision. Hiermee brak de Pool zijn losing streak van drie gevechten. Jotko werd vervolgens in Juli 2019 in Canada gekoppeld aan de Canadees Marc-André Barriault. Jotko was de betere en won de partij via Split Decision. Vervolgens zou de Pool tijdens UFC 244 in New York zijn opwachting maken tegen Edmen Shahbazyan. Echter raakte Jotko geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Jotko zou het vervolgens opnemen tegen Eryk Anders tijdens UFC Portland in April 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd echter een maand later opnieuw ingepland. In een zeer matige partij won Jotko echter wel overtuigend via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Makhmud Muradov (MMA 24-6/2-0) is een Tadzjiekse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2012. Muradov die zowel woont als traint in Tsjechië vocht daar ook het grootste gedeelte van zijn carrière. Tijdens zijn eerste twee jaar als professionele vechter wist Muradov een record bij elkaar te vechten van 7-5. Echter wist de Tadzjiek vervolgens de weg naar boven in te slaan en onder meer de prestigieuze XFN titel te winnen. Tijdens zijn laatste twee partijen alvorens hij bij de UFC tekende versloeg hij zowel Alberto Uda en Wendell Oliveira. Beide UFC veteranen werden voortijdig gefinisht. Muradov bracht vervolgens op short notice zijn winstreak van elf gevechten mee de Octagon in tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 tegen Alessio Di Chirico. Muradov won zijn UFC debuut via Unanimous Decision. Vervolgens pakte de Oezbeek wederom een short notice gevecht aan. Ditmaal tijdens UFC Washington in December 2019 tegen Trevor Smith. Muradov wist Smith in de derde ronde zwaar KO te slaan en dus ook zijn tweede partij binnen de UFC te winnen. Vervolgens pakte Muradov wederom een short notice partij aan. Ditmaal tegen Antonio Carlos Junior tijdens UFC Brasilia. Echter raakte Carlos Junior geblesseerd en werd de partij in zijn geheel gecanceld. Muradov werd vervolgens tijdens UFC 249 gekoppeld aan Karl Roberson. Echter mocht hij in verband met COVID-19 niet naar de Verenigde Staten vliegen en werd de partij gecanceld. Muradov is de enige MMA vechter die onder contract staat bij het management van Floyd Mayweather Jr.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »