breaking news

Korean Zombie vs. Dan Ige naar UFC evenement op 19 juni

April 3rd, 2021 | by Lennart Van Arendonk
Korean Zombie vs. Dan Ige naar UFC evenement op 19 juni
UFC
0

Brett Okamoto heeft zojuist het nieuws gebracht dat de Korean Zombie, Chan Sung Jung op 19 juni gaat vechten tegen Dan Ige. Het gevecht zal als main event dienen en komt na partijen van onder andere Matt Brown, Julian Erosa en Tyson Nam.

Chan Sung Jung (MMA 16-6/UFC 6-3) werd in 2010 van de Sengoku RC organisatie opgepikt door de WEC. Tijdens zijn debuut voor de WEC vocht Jung tegen Leonard Garcia. Garcia won een zeer controversiële Split Decision in een gevecht dat door veel vooraanstaanden MMA media werd uitgeroepen tot gevecht van het jaar. In zijn tweede en laatste gevecht voor de WEC ging Jung genadeloos hard KO tegen George Roop. Ondanks zijn 0-2 record in de WEC twijfelde de UFC er geen moment aan de attractieve vechter te contracteren toen de overname van de WEC rond was. Jung debuteerde in 2011 voor de UFC tegen een oude bekende…Leonard Garcia. Ditmaal won de Zuid-Koreaan wel van Garcia. Jung wist Garcia te finishen via een Twister Submission. De allereerste (en voorlopig allerlaatste) Twister Submission ooit in de UFC. Vervolgens wist ”The Korean Zombie” in hetzelfde jaar Mark Hominick binnen 7 seconden KO te slaan. Hominick had een gevecht ervoor in een competitief gevecht verloren via Unanimous Decision van Kampioen José Aldo. Jung kreeg een title-eliminator aangeboden tegen Dustin Poirier. Jung wist Poirier via D’Arce Choke (de favoriete submission van Poirier) te finishen en mocht dus voor de titel vechten. Jung gaf goed tegenstand aan Aldo, maar verloor in de vierde ronde via TKO (mede doordat bij een stoot zijn schouder uit de kom raakte). Na een afwezigheid van 3.5 jaar in verband met dienstplicht keerde Jung in Februari 2017 terug in de Octagon. Tijdens het Main Event van UFC Houston vocht de Zuid-Koreaan tegen Dennis Bermudez. Jung versloeg Bermudez via KO vroeg in de eerste ronde en leek dus weer helemaal terug. Jung zou vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2018 vechten tegen Ricardo Lamas. Echter raakte de Zuid-Koreaan geblesseerd waardoor hij zich moest afmelden. Jung zou vervolgens vechten tegen Frankie Edgar tijdens UFC Denver, maar kreeg in verband met een blessure Yair Rodriguez als vervanger toegewezen. In een fantastisch gevecht leek Jung te gaan winnen via Decision. Echter wist Rodriguez in de allerlaatste seconde van het gevecht een ellenboog vol op de kin van Jung te landen. Rodriguez won hierdoor via KO. Beide mannen kregen voor het epische gevecht de Fight of the Night bonus. Jung maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Greenville in Juni 2019 tegen Renato Moicano. Jung wist het gevecht binnen een minuut via TKO te beslissen. Jung werd vervolgens in zijn thuisland tijdens UFC Busan gekoppeld aan Brian Ortega. Echter moest Ortega met een blessure verstek laten gaan waarna Frankie Edgar de nieuwe tegenstander werd. Jung had weinig moeite met de voormalig kampioen en finishte Edgar in de eerste ronde via TKO. Jung kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens stond hij ingeroosterd tegenover Brian Ortega. Een partij die hij met een unanieme beslissing verloor.

Embed from Getty Images

Dan Ige (MMA 15-3/UFC 7-2) is een Hawaiïaan die eind 2017 werd gecontracteerd door de UFC. Ige die bij Xtreme Couture traint staat bekend als een zeer sterke allround vechter. Ige begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In drie jaar tijd wist Ige een record van 5-1 bij elkaar te vechten in onder meer organisaties als de RFA & Legacy FC. In 2017 wist Ige na knappe overwinningen in de CFFC en Titan FC promoties een gevecht af te dwingen tijdens de derde week van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Ige wist zijn gevecht tegen Luis Raul Gomez in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Echter vond Dana White de prestatie niet goed genoeg voor een UFC contract. Ige kreeg vervolgens een paar maanden later alsnog een UFC contract en werd ingepland om te vechten tijdens UFC 220 in Boston tegen Charles Rosa. Rosa raakte echter geblesseerd en werd vervangen door UFC debutant Julio Arce. Ige een zeer goede grondvechter, wist zijn gameplan niet uit te voeren tegen Arce die iedere takedown wist te ontwijken en zelf superieur was in het staande werk. Ige verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter kwam Ige heel erg sterk terug. In Juni 2018 overrompelde hij Mike Santiago en wist hij binnen een minuut het gevecht via TKO te beslissen. Vervolgens nam Ige het op tegen promotionele nieuwkomer Jordan Griffin tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Ige was iets sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. De Hawaiiaan werd vervolgens gematcht tegen het Schotse talent Danny Henry tijdens UFC Londen in Maart 2019. Ige besliste het gevecht na iets meer dan een minuut via een Rear Naked Choke Submission. Ige kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. De Hawaiiaan nam het vervolgens op tijdens UFC Greenville tegen Kevin Aguilar. Ige maakte er vier overwinningen op rij van door Aguilar via Unanimous Decision te verslaan. Daar kwam in Februari 2020 een vijfde overwinning bij. Tijdens UFC 247 in Houston werd via Split Decision gewonnen van Mirsad Bektic. Vervolgens werd Ige in Mei 2020 gekoppeld aan Edson Barboza. In een spectaculair gevecht won Ige via een enigszins controversiële Split Decision. Vervolgens verloor hij met een unanieme beslissing van Calvin Katter is een spannende 5-rounder en sloeg hij Gavin Tucker knock-out met een Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »