breaking news

Knalpartij tussen Abdul Razak Alhassan en Khaos Williams toegevoegd aan UFC card op 14 november

November 1st, 2020 | by Marcel Dorff
Knalpartij tussen Abdul Razak Alhassan en Khaos Williams toegevoegd aan UFC card op 14 november
UFC
0

Een absolute “banger” op papier is door de UFC neergezet op 14 november aanstaande in de Welterweight divisie. Abdul Razak Alhassan neemt het op tegen Khaos Williams. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Het gevecht werd bekend gemaakt door Bloody Canvas MMA, wij kunnen de partij bevestigen.

Abdul Razak Alhassan (MMA 10-2/UFC 4-2) is iemand met een 100% KO winratio. In zijn zes wedstrijden voordat hij bij de UFC tekende won hij alles via (T)KO. Alhassan vocht nooit langer dan anderhalve minuut en staat bekend als een zeer gevaarlijke standup vechter. De Ghanese Amerikaan maakte in November 2016 op short notice zijn debuut tegen de Ier Charlie Ward. Alhassan deed zijn naam eer aan en finishte ook zijn UFC debuut in de eerste ronde via KO. Alhassan had slechts 53 seconden nodig. Alhassan kreeg vervolgens in Mei 2017 een behoorlijke stap omhoog in competitie. De sterke Dagestani Omari Akhmedov was zijn tegenstander. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Omari Akhmedov die via Split Decision de Ghanese Amerikaan zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière toebracht. Alhassan keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 tegen Sabah Homasi. Alhassan won via TKO in de eerste ronde. Echter was Homasi niet ”out” en leek de stoppage dus te vroeg. Hierdoor plande de UFC een rematch in. Begin 2018 stonden beide mannen wederom tegenover elkaar. Alhassan won wederom, echter was er ditmaal geen twijfel mogelijk. Homasi ging zwaar KO in de eerste ronde. Alhassan pakte voor deze KO de Performance of the Night bonus. Alhassan werd vervolgens gematcht tegen Niko Price tijdens UFC 228. Alhassan wist Price binnen een minuut KO te slaan. Alhassan keerde vervolgens pas in Juli 2020 terug in de Octagon tegen nieuwkomer Mounir Lazzez. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Alhassan via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Khaos Williams (MMA 10-1/UFC 1-0) maakte na een amateur carrière van anderhalf jaar waar liefst vijftien keer werd gevochten in 2017 de overstap naar de professionals. Williams vocht zijn gevechten vooral in zijn thuisstaat Michigan. Williams kwam onder andere uit voor de KOP en de King of the Cage organisaties. Tijdens zijn vijfde pro gevecht wist hij Roufusport talent J.P.Saint Louis via KO in de eerste ronde te stoppen. Vervolgens werd bij de Total Warrior Combat organisatie gewonnen van PJ Cajigas waardoor hij voor de titel mocht vechten tegen Tony Hervey. Williams won de titel via Unanimous Decision. Williams verliet vervolgens de organisatie en vocht nog drie gevechten bij andere promoties. Alle drie die gevechten wist hij om te zetten in winstpartijen. Vervolgens maakte hij op short notice zijn UFC debuut in Februari 2020 tegen Alex Morono. Het zou een debuut worden voor Williams om nooit meer te vergeten. Zo versloeg hij Morono vroeg in de eerste ronde via KO. Het leverde Williams de Performance of the Night bonus op. Williams pakte vervolgens een maand later wederom een short notice partij aan, ditmaal tegen Laureano Staropoli. Echter werd de partij gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »