breaking news

Knaller tussen Gilbert Burns en Stephen Thompson toegevoegd aan UFC 264

April 3rd, 2021 | by Jamal Boussenaf
Knaller tussen Gilbert Burns en Stephen Thompson toegevoegd aan UFC 264
UFC
0

Een ware knalpartij in de welterweight divisie is toegevoegd aan de fightcard van UFC 264. Gilbert Burns en Stephen Thompson gaan het op 10 juli tegen elkaar opnemen. Brett Okamoto van ESPN meldde eerder een mondeling akkoord, inmiddels hebben beide vechters de partij bevestigd.

Gilbert Burns zag in februari, toen hij het voor de welterweight titel tegen Kamaru Usman opnam, een eind komen aan een winstreeks van zes gevechten. De Braziliaan maakte in 2014 zijn UFC-debuut in de welterweight divisie, maar koos er daarna voor om een gewichtsklasse lager te vechten. Tot 2019, toen hij vanuit de lightweight divisie terugkeerde naar de welterweight divisie. Burns won vier gevechten op rij en dat leverde hem een kans op de welterweight titel op. Dit gevecht verloor hij.

Stephen Thompson wist zijn laatste twee gevechten te winnen. “Wonderboy” verloor voor het eerst in zijn carrière twee gevechten op rij. Maar maakte daar in 2019, tijdens UFC 244, tegen Vicente Luque een einde aan. Thompson versloeg Luque, in wat een striking masterclass was, via een unanimous decision. In zijn meest recente gevecht, in december van het afgelopen jaar, nam Thompson het op tegen Geoff Neal. Ook dit was een striking masterclass te noemen. Het gevecht had dezelfde uitkomst als die van daarvoor en Thompson verlengde zijn winstreeks naar twee gevechten.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »