breaking news

Kirgiziër Rafael Fiziev treft Braziliaan Alex da Silva tijdens UFC Montevideo

June 16th, 2019 | by Marcel Dorff
Kirgiziër Rafael Fiziev treft Braziliaan Alex da Silva tijdens UFC Montevideo
UFC
0

De Kirgiziër Rafael Fiziev keert op 10 Augustus 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 156 in Montevideo, Uruguay neemt hij het op tegen de Braziliaan Alex da Silva. Beide vechters treffen elkaar in de Lightweight divisie. Het gevecht dat zal plaatsvinden in de Antel Arena maakt deel uit van de Preliminary Card. TSN journalist Aaron Bronsteter liet eerder al weten dat der onderhandelingen in gang waren. Inmiddels heeft Silva de partij bevestigd. Beide vechters strijden voor hun eerste overwinning in de Octagon.

Rafael Fiziev (MMA 6-1/UFC 0-1) stapte na een succesvolle Muay Thai en Kickbokscarrière in 2015 over naar het MMA. De Kirgiziër maakte zijn debuut bij de W.I.N. Fighting Championships organisatie in China. Daar baarde hij opzien met een Flying Knee KO overwinning. Na vervolgens nog twee snelle overwinningen duikte Fiziev in 2017 op bij de Zuid-Koreaanse ROAD FC organisatie. Daar versloeg hij Seung Yeon Kim via KO in de eerste ronde. En ook in zijn tweede gevecht voor de organisatie pakte “Ataman” de overwinning. Via een Headkick KO in de eerste ronde werd gewonnen van Nandin-Erdene Munguntsooj. Fiziev werd vervolgens uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In de zomer van 2018 zou hij het opnemen tegen Joey Gomez. Echter kreeg Fiziev zijn visum niet rond waardoor hij niet kon vechten. In December 2018 maakte Fiziev vervolgens zijn opwachting voor Titan FC in Kazachstan tegen Nurzhan Tutkaev. Via een trap naar het lichaam won Fiziev via TKO in de tweede ronde. De papieren zijn inmiddels op orde en Fiziev heeft een UFC contract in de pocket. Zijn eerste gevecht in de UFC draaide echter uit op een teleurstelling voor de Kirgiziër. Tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 werd in de eerste ronde verloren via KO tegen Magomed Mustafaev.

Embed from Getty Images

Alex da Silva (MMA 20-2/UFC 0-1) in Brazilië beter bekend als Alex Leko maakte in 2014 zijn Pro-MMA debuut. De Astra Fight Team vechter staat bekend als een van de grootste talenten van Brazilië. Silva begon zijn carrière bij de prestigieuze Aspera FC organisatie en groeide uit tot een van de vaste namen. Ondanks dat hij nooit voor een titel vocht wist hij binnen een tijdsbestek van twee jaar een record op te bouwen van 17-0. In December 2016 tekende Silva bij de Brave CF organisatie. Daar wist hij tijdens zijn debuut te imponeren door Daniel Swain via TKO in de tweede ronde te finishen. Hierop volgde zijn eerste en voorlopig enige verliespartij tegen de Pool Jakub Kowalewicz via Unanimous Decision. Silva keerde eenmalig terug bij Aspera FC waar hij won in de eerste ronde via TKO tegen Fernando Colman. Hierna vocht Silva voor de Servische SBC organisatie tegen Slavoljub Mitić. Silva won via TKO in de eerste ronde en maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 tegen Alexander Yakovlev. Na een sterke eerste ronde ging het mis voor de Braziliaan. Yakovlev won via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »