breaking news

Kickbokslegende Branko Cikatic op 65 jarige leeftijd overleden

March 23rd, 2020 | by Marcel Dorff
Kickbokslegende Branko Cikatic op 65 jarige leeftijd overleden
Kickboksen
0

De Kroatische kickbokslegende Branko Cikatic is op 65 jarige leeftijd overleden. De “Croatian Tiger” die in 1954 geboren werd in Split stond bekend om zijn harde stijl en was ook onder meer een van de leraren van Mirko CroCop. Cikatic trainde vanaf 1984 in Amsterdam bij de legendarische coach Thom Harinck bij Chakuriki. Samen met onder meer Peter Aerts en Gilbert Ballantine werden ze gerekend tot een van de beste teams ter wereld.

Cikatic wist eind jaren tachtig zowel de Europese als de Wereldtitel te pakken in het Muay Thai. In 1991 pakte hij nogmaals de wereldtitel in het Muay Thai. Cikatic zou vervolgens in 1993 ook zijn naam voor altijd verbinden aan de K-1. De Kroaat wist het allereerste K-1 World Grand Prix toernooi te winnen. Zo werden Changpuek Kiatsongrit, Masaaki Satake en Ernesto Hoost allemaal op een avond doormiddel van KO verslagen. Cikatic was hiermee de allereerste winnaar van het toernooi.

Uiteindelijk zou Cikatic in totaal 98 professionele kickbokspartijen vechten. Hiervan won hij er 87 waarvan 82 door middel van KO. Een ongekend hoog finish percentage. Vorig jaar werd bekend dat Branko Cikatic ziek was. Helaas heeft hij na een langdurig ziekbed vandaag de strijd moeten opgeven.


(De iconische foto met Gilbert Ballantine, Branko Cikatic, Peter Aerts en Kancho Thom Harinck)

Bekijk hieronder de K-1 World Grand Prix finale van 1993.

Wij van MMA DNA bedanken Branko Cikatic voor al zijn geweldige partijen. En wensen zijn familie, vrienden en geliefden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Comments are closed.

Translate »