breaking news

Kickboksers Badr Hari en Hesdy Gerges betrapt op doping

January 28th, 2019 | by Redactie
Kickboksers Badr Hari en Hesdy Gerges betrapt op doping
GLORY
0

Volgens Nieuwsuur heeft zowel Badr Hari als Hesdy Gerges gebruik gemaakt van verboden middelen. De atleten, beide 34 jaar oud, zouden volgens het bericht vorig jaar betrapt zijn toen hun urine getest werd. Dit maakt men uit op een brief van Morgan Sports Law, die bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) ter beoordeling ligt.

De brief zou dateren van 18 december. Het Londonse advocatenkantoor dat door Glory in de arm is genomen vertegenwoordigde eerder topbokser Tyson Fury. Hoe de brief is uitgelekt is totop heden nog niet bekend.

De tuchtrechter van het ISR zal later dit jaar een oordeel vellen over de hoogte van de straf. De rechter kan een maxinmale straf van vier jaar opleggen. Beide kickboksers staan onder contract bij Glory, die zojuist met een kort statement naar buiten kwamen. Directeur Cor Hemmers laat het volgende weten: “Glory streeft naar een eerlijke competitie en een dopingvrije sport”. Daarom is de organisatie in 2017 met dopingcontroles begonnen met het daarbij behorend tuchtrecht.

Badr Hari werd gezien als de grote kanshebber die een einde kon maken aan de indrukwekkend reeks die kampioen Rico Verhoeven de laatste jaren neergezet heeft. Met het wegvallen van Badr Hari zou Glory een van hun belangrijkste publiekstrekkers verliezen. Verhoeven heeft nog niet op de berichtgeving gereageerd.

In navolging van Hari en Gerges zouden ook kickboksers Mladen Brestovac en de Braziliaan Ariel Machado gepakt zijn op het gebruik van doping.

De samenwerking met de doping authoriteit is sinds eind 2018 opgezegd, daarnaast schijnt Glory van plan te zijn geweest om ook de samenwerking met het ISR op te zeggen. Hemmers laat echter weten om na een evaluatie tussen de partijen het liefst een nieuwe overeenkomst te zoeken zodat de dopingcontroles voortgezet kunnen worden.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA & Kickboks nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »