breaking news

Khama Worthy vs. Ottman Azaitar opnieuw ingepland, ditmaal voor 5 september in Las Vegas

August 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Khama Worthy vs. Ottman Azaitar opnieuw ingepland, ditmaal voor 5 september in Las Vegas
UFC
0

De partij tussen Khama Worthy en Ottman Azaitar die in april jongstleden in verband met visumproblemen naar aanleiding van COVID-19 kwam te vervallen is opnieuw ingepland. Dit laat Azaitar weten via Social Media. Beide mannen treffen elkaar op 5 september aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas. De partij zal plaatsvinden in de Lightweight divisie.

Khama Worthy (MMA 16-6/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn MMA debuut maakte. Worthy vocht veel in het regionale circuit van Pennsylvania. Na een stroeve start van zijn carrière waar onder meer verloren werd van Paul Felder wist Worthy ongeslagen te blijven in 2013 en 2014 en een winstreak van zes partijen neer te zetten. Vervolgens had Worthy een moeilijke periode in zijn MMA carrière waar hij maar twee maal wist te winnen in zes optredens. Onder meer partijen tegen Matt Bessette en Kyle Nelson gingen verloren. Echter werd na die verloren partij tegen Nelson de weg omhoog ingezet. Zo wist Worthy vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder andere Tim Cho, Joey Munoz en Adam Ward werden verslagen. Tijdens het gevecht tegen Ward stond de 247 FC titel op het spel. Worthy won die titel via KO in de derde ronde. Vervolgens mocht Worthy drie weken na zijn titelwinst zijn UFC debuut maken tegen Devonte Smith. Worthy had slechts vier dagen voorbereiding voor dit gevecht. Worthy kwam echter zeer goed voor de dag en wist als grootste underdog op de card via TKO in de eerste ronde een spectaculaire overwinning te pakken. Worthy pakte met deze overwinning ook nog de Performance of the Night bonus. Worthy zou het vervolgens in April 2020 opnemen tegen Ottman Azaitar. Echter kon Azaitar niet de Verenigde Staten binnen komen in verband met COVID-19. Michael Johnson werd de vervanger. Helaas werd vervolgens het hele evenement gecanceld. Worthy nam het vervolgens wél op tegen Luis Peña in Juni 2020. Worthy won de partij via Guillotine Choke Submission in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Ottman Azaitar (MMA 12-0/UFC 1-0) is een Marokkaanse Duitser die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Azaitar gooide hoge ogen in het regionale Duitse circuit en vocht onder meer voor organisaties als Fair FC en GMC. Daar wist hij een 7-0 record in totaal neer te zetten en tekende hij in 2016 bij de Brave CF organisatie. Tijdens zijn debuut voor Brave CF won Azaitar via Unanimous Decision van Kevin Koldobsky. Drie maanden later finishte Azaitar zijn tegenstander Charlie Leary via KO in de eerste ronde. Brave CF was overtuigd en liet Azaitar voor de allereerste Brave CF Welterweight titel vechten tegen de Mexicaan Alejandro “Pato” Martinez. Azaitar imponeerde wederom en pakte de titel door “Pato” via een trap naar het lichaam in de derde ronde te finishen. Tijdens zijn laatste gevecht voor Brave CF vocht Azaitar in Marokko een non-titlefight tegen de Pool Danijel Kokora. Azaitar won de partij na ongeveer dertig seconden via TKO. Azaitar maakte vervolgens eind 2018 bekend dat hij bij de UFC had getekend. Azaitar maakte echter pas zijn debuut in Augustus 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. Azaitar wist via een spectaculaire KO overwinning in de eerste ronde de Fin Teemu Packalen te verslaan. Azaitar won eveneens de Performance of the Night bonus voor zijn prestatie. Azaitar zou vervolgens in April 2020 vechten tegen Khama Worthy maar moest afzeggen nadat hij de Verenigde Staten niet binnenkwam in verband met COVID-19. De UFC heeft de partij nu opnieuw ingepland.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »