breaking news

Khama Worthy pakt short notice gevecht aan tegen Devonte Smith tijdens UFC 241

August 13th, 2019 | by Redactie
Khama Worthy pakt short notice gevecht aan tegen Devonte Smith tijdens UFC 241
UFC
0

Vanochtend kwam het gerucht naar buiten dat Devonte Smith wederom zonder tegenstander zat. Waar eerder John Makdessi geblesseerd moest afhaken is ook vervanger Clay Collard om gezondheidsredenen niet in staat om te vechten tegen Smith. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Khama Worthy bereid gevonden om op short notice aankomende zaterdag zijn UFC debuut te maken tegen Devonte Smith in de Lightweight divisie tijdens UFC 241 in Anaheim, Californië. Het nieuws werd naar buiten gebracht door MMA Junkie.

Devonte Smith (MMA 10-1/UFC 2-0) is een MMA vechter die uitkomt voor Factory X Muay Thai. Smith is een flamboyante en spectaculaire vechter die de mensen vaak op het puntje van hun stoel laat zitten. Smith maakte in 2015 zijn MMA debuut voor de Caged Madness organisatie. Smith pakte de TKO overwinning in de eerste ronde. Smith wist vervolgens een streak op te bouwen van vier overwinningen maar verloor in zijn vijfde partij tegen huidig UFC vechter John Gunther. Smith had naar eigen zeggen geen goede cardio meer in de derde ronde. Smith rechtte de rug en pakte drie overwinningen op rij waaronder de V3Fights titel tegen Nick Gherts. De UFC gaf Smith vervolgens tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series de kans om zichzelf de UFC in te vechten. Smith moest het opnemen tegen de favoriete Joseph Lowry. Smith kende echter geen genade en versloeg Lowry via KO na herhaaldelijke ellenbogen tegen het hoofd. Smith verdiende zodoende een UFC contract. En ook tijdens zijn officiële UFC debuut in November 2018 imponeerde Smith. Tijdens UFC Denver had Smith slecht enkele seconden nodig om Julian Erosa via KO te stoppen. En dat Smith iemand is om rekening mee te houden onderstreepte hij nog maar een in Februari 2019. Tijdens UFC 234 in Melbourne versloeg hij de Zuid-Koreaan Dong Hyun Ma via KO in de eerste ronde. Smith zou het vervolgens tijdens UFC 241 in Anaheim op gaan nemen tegen John Makdessi, maar in verband met een blessure van de Canadees zou Clay Collard de tegenstander worden. Echter mocht Collard om gezondheidsredenen ook niet vechten. Hierdoor werd vier dagen voor het gevecht nieuwkomer Khama Worthy tegenover Smith gezet.

Embed from Getty Images

Khama Worthy (MMA 14-6/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn MMA debuut maakte. Worthy vocht veel in het regionale circuit van Pennsylvania. Na een stroeve start van zijn carrière waar onder meer verloren werd van Paul Felder wist Worthy ongeslagen te blijven in 2013 en 2014 en een winstreak van zes partijen neer te zetten. Vervolgens had Worthy een moeilijke periode in zijn MMA carrière waar hij maar twee maal wist te winnen in zes optredens. Onder meer partijen tegen Matt Bessette en Kyle Nelson gingen verloren. Echter werd na die verloren partij tegen Nelson de weg omhoog ingezet. Zo wist Worthy vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder andere Tim Cho, Joey Munoz en Adam Ward werden verslagen. Tijdens het gevecht tegen Ward stond de 247 FC titel op het spel. Worthy won die titel via KO in de derde ronde. Nu mag Worthy drie weken na zijn titelwinst zijn UFC debuut gaan maken tegen Devonte Smith.

Khama "The Deathstar" Worthy

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.