breaking news

Khalil Rountree treft Australiër Tyson Pedro in Melbourne

November 8th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat de UFC nog een gevecht heeft toegevoegd aan de UFC Fight Night 101 card in Melbourne, Victoria, Australië. TUF 23 Runner-Up Khalil Rountree zal het opnemen tegen nieuwkomer Tyson Pedro. Dit Light-Heavyweight gevecht zal plaatsvinden in de Rod Laver Arena op 27 November 2016.

Khalil Rountree (MMA 4-1/UFC 0-1) kwam voor het eerst in beeld als een van de drie Syndicate MMA vechters tijdens het 23ste seizoen van TUF. Rountree zat in het team van de Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk, en won zijn eliminatie gevecht via TKO na een aantal brute soccerkicks tegen lichaam van zijn tegenstander. Rountree verloor vervolgens van Syndicate MMA teamgenoot Cory Hendricks en lag uit de competitie. Een blessure van diezelfde Hendricks zorgde er vervolgens voor dat Rountree een herkansing kreeg en mocht vechten in de halve finale tegen Josh Stansbury. Rountree won via TKO en mocht het vervolgens tijdens de finale opnemen tegen Andrew Sanchez. Sanchez die werd gezien als sterkste man in het huis bleek ook de sterkste in de finale. Sanchez’ groundgame was veel beter waardoor hij 15 minuten lang Rountree op de grond wist te houden. Rountree verloor een Unanimous Decision, en mag zich proberen te revancheren.

Tyson Pedro (MMA 4-0/UFC 0-0) maakt zijn UFC debuut. Pedro is vooral bekend in de Australische MMA scene. Zo wist hij de AFC titel op zijn naam te schrijven. Pedro finishte al zijn tegenstanders in de eerste ronde. Drie submission overwinningen en één (T)KO overwinning. Pedro traint regelmatig samen met Mark Hunt een van de bekendere vechter in de UFC Heavyweight divisie.

pixlr_20161108151210475

Leave a Reply

Translate »