breaking news

Khalid Taha treft Bruno “Bulldoguinho” Silva tijdens UFC 242 in Abu Dhabi

May 22nd, 2019 | by Marcel Dorff
Khalid Taha treft Bruno “Bulldoguinho” Silva tijdens UFC 242 in Abu Dhabi
UFC
0

De Libanese Duitser Khalid Taha zal op 7 September 2019 zijn opwachting gaan maken tijdens UFC 242 in Abu Dhabi, VAE. Taha neemt het op tegen Bruno “Bulldoguinho” Silva in de Bantamweight divisie. Dit maakte MMAFighting bekend. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Du Arena op de Preliminary Card.

Khalid Taha (MMA 13-2/UFC 1-1) is een Duitser van Libanese afkomst die sinds 2013 uitkomt in het Pro-MMA. Taha vocht vooral veel in het regionale circuit van Duitsland en wist daar zeer hoge ogen te gooien. Taha pakte in zijn zesde Pro gevecht al de Fair FC titel. Ook vocht Taha driemaal voor het prestigieuze GMC. Daar pakte Taha ook driemaal de winst. Taha werd vervolgens door de Japanse RIZIN FF organisatie uitgenodigd om mee te doen aan het zestienkoppige Bantamweight toernooi. Taha nam het in de eerste ronde op tegen de Japanner Keita Ishibashi. Taha versloeg Ishibashi via TKO in de eerste ronde en ging verder naar de kwartfinales. Daar trof hij Takafumi Otsuka. Otsuka bleek uiteindelijk via Mounted Guillotine Choke Submission in de eerste ronde te sterk voor Taha en bracht de ongeslagen winstreak van de Duitser van elf gevechten ten einde. Taha tekende vervolgens een contract bij Brave CF. Tijdens Brave CF 12 in Jakarta vocht Taha tegen Hamza Kooheji. Taha imponeerde via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Eind Juni 2018 tekende Taha een verbintenis bij de UFC. Hij debuteerde vervolgens tijdens UFC Hamburg een maand later tegen voormalig Cage Warriors Kampioen Nad Narimani. Narimani was Taha worstelend de baas en won via Unanimous Decision. Taha zou vervolgens in November 2018 vechten tegen Boston Salmon. Echter raakten beide vechters geblesseerd en werd het gevecht opnieuw ingepland tijdens UFC 236 in April 2019. Taha imponeerde door Salmon vroeg in de eerste ronde via KO te finishen.

Embed from Getty Images

Bruno Silva (MMA 11-3-1/UFC 0-0-0) beter bekend als Bulldoguinho maake in 2011 zijn Pro-MMA debuut. Na een aantal partijen in het regionale Braziliaanse MMA circuit te hebben meegedraaid, deed Silva auditie voor het vierde seizoen van de Braziliaanse Ultimate Fighter. Silva werd toegelaten tot de show, maar zou uiteindelijk verliezen van latere finalist Dileno Lopes. Silva vocht vervolgens voor de Aspera FC en WFF organisaties. In 2017 tekende Silva voor een gevecht bij de LFA organisatie. Daar kwam hij niet verder dan een Draw tegen Casey Kenney. Silva keerde terug bij de WFF waar hij in Oktober 2018 de titel wist te pakken door Ralph Acosta via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens maakte teamgenoot Henry Cejudo bekend dat Silva bij de UFC getekend had.

Afbeeldingsresultaat voor bruno bulldog silva

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »