breaking news

Khadis Ibragimov vs. Roman Dolidze toegevoegd aan 18 juli evenement in Abu Dhabi

June 10th, 2020 | by Marcel Dorff
Khadis Ibragimov vs. Roman Dolidze toegevoegd aan 18 juli evenement in Abu Dhabi
UFC
0

De Rus Khadis Ibragimov krijgt een derde kans van de UFC om zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Op 18 juli aanstaande treft hij nieuwkomer Roman Dolidze. Dit weten wij uit betrouwbare bron te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Yas Island in Abu Dhabi, VAE in de Light-Heavyweight divisie.

Khadis Ibragimov (MMA 8-2/UFC 0-2) is een Russische MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2017. In dat jaar wist Ibragimov vier gevechten te winnen en trok hij de aandacht van de M-1 Global organisatie. Daar wist Ibragimov in 2018 indruk te maken door achter elkaar Giga Kukhalashvili en Stephan Puetz te verslaan. Hierdoor mocht hij in Augustus 2018 voor de vacante M-1 Global Light-Heavyweight titel vechten tegen Dmitry Mikutsa. Ibragimov pakte de titel via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens verdedigde de Rus in 2019 zijn titel door Rafal Kijanczuk via KO te finishen. Doordat de UFC een samenwerkingsverband heeft met M-1 Global mogen de kampioenen van de Russische bond (mits geïnteresseerd) na een titelverdediging overstappen naar de UFC. Hierdoor tekende Ibragimov bij de UFC. Ibragimov debuteerde bij de UFC in Augustus 2019 tijdens UFC Shenzhen. Ibragimov verloor na een hoopvol begin via een Standing Guillotine Choke Submission in de tweede ronde van de Zuid-Koreaan Da Un Jung. Vervolgens pakt Ibragimov een short notice gevecht aan in November 2019 tijdens UFC Moskou tegen Ed Herman. Ibragimov wist wederom niet te overtuigen en verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Roman Dolidze (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Georgische MMA vechter die traint in Oekraïne. Dolidze begon zijn Pro-MMA carrière in 2016 bij de West Fight organisatie in Odessa. Daar wist hij zijn eerste partij gelijk te winnen door Alexander Kovbel binnen een minuut via Heel Hook Submission te stoppen. Vervolgens maakte Dolidze de overstap naar de WWFC organisatie. Daar zou Dolidze ook zijn grootste successen boeken. In nog geen zes maanden tijd won Dolidze drie gevechten allemaal in de eerste ronde. Hierdoor mocht hij in Juni 2018 voor de vacante titel vechten tegen Eder de Souza. Dolidze won in de tweede ronde via KO. Vervolgens verdedigde de Georgiër zijn titel tegen Michal Pasternak. Via een Spinning Back Fist KO in de derde ronde werd gewonnen. Vervolgens kondigde Dolidze via Social Media aan een contract bij de UFC te hebben getekend. Dolidze zou in eerste instantie zijn debuut maken tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter had de Georgiër visumproblemen waardoor hij van het gevecht werd gehaald. Vervolgens zou Dolidze vechten tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019 tegen Vinicius Moreira. Echter moest hij ditmaal verstek laten gaan in verband met een blessure.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »