breaking news

Khadis Ibragimov krijgt vierde kans van de UFC tegen nieuwkomer Danilo Marques op 26 september

September 15th, 2020 | by Marcel Dorff
Khadis Ibragimov krijgt vierde kans van de UFC tegen nieuwkomer Danilo Marques op 26 september
UFC
0

De UFC loopbaan van voormalig M-1 Global Light-Heavyweight kampioen Khadis Ibragimov verloopt niet zoals de Rus zich had voorgesteld. Ibragimov verloor tot dusver al zijn gevechten voor de UFC, maar krijgt op 26 september aanstaande de kans om alsnog zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Tegenstander is de Braziliaanse nieuwkomer Danilo Marques in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. De partij maakt deel uit van de UFC 253 prelims en werd bekend gemaakt door AG Fight.

Khadis Ibragimov (MMA 8-3/UFC 0-3) is een Russische MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2017. In dat jaar wist Ibragimov vier gevechten te winnen en trok hij de aandacht van de M-1 Global organisatie. Daar wist Ibragimov in 2018 indruk te maken door achter elkaar Giga Kukhalashvili en Stephan Puetz te verslaan. Hierdoor mocht hij in Augustus 2018 voor de vacante M-1 Global Light-Heavyweight titel vechten tegen Dmitry Mikutsa. Ibragimov pakte de titel via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens verdedigde de Rus in 2019 zijn titel door Rafal Kijanczuk via KO te finishen. Doordat de UFC een samenwerkingsverband heeft met M-1 Global mogen de kampioenen van de Russische bond (mits geïnteresseerd) na een titelverdediging overstappen naar de UFC. Hierdoor tekende Ibragimov bij de UFC. Ibragimov debuteerde bij de UFC in Augustus 2019 tijdens UFC Shenzhen. Ibragimov verloor na een hoopvol begin via een Standing Guillotine Choke Submission in de tweede ronde van de Zuid-Koreaan Da Un Jung. Vervolgens pakt Ibragimov een short notice gevecht aan in November 2019 tijdens UFC Moskou tegen Ed Herman. Ibragimov wist wederom niet te overtuigen en verloor via Unanimous Decision. Vervolgens werd Ibragimov gematcht met de ongeslagen Georgiër Roman Dolidze. Ditmaal verloor Ibragimov via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Danilo Marques (MMA 9-2/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn debuut maakte in 2014. Na een 7-1 record te hebben opgebouwd in het Braziliaanse MMA circuit tekende de Braziliaan in 2017 bij de LFA organisatie. Marques zou slechts een keer vechten voor de LFA en die wedstrijd werd verloren via Split Decision van Myron Dennis. Vervolgens wist Marques twee overwinningen te pakken bij de Gladiator FC organisatie en pakte hij tijdens zijn tweede overwinning ook gelijk de titel. Marques tekende vervolgens in September 2020 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »