breaking news

Khabib Nurmagomedov vs. Michael Johnson officieel voor UFC 205 in New York

September 28th, 2016 | by Marcel Dorff
Khabib Nurmagomedov vs. Michael Johnson officieel voor UFC 205 in New York
UFC
0

Dana White heeft zojuist bij de persconferentie voor UFC 205 laten weten dat ook Khabib Nurmagomedov en Michael Johnson zijn toegevoegd aan de line-up voor 12 November in de Madison Square Garden Arena te New York.

Khabib Nurmagomedov (MMA 23-0/UFC 7-0) is een van de beste Lightweight vechters ter wereld. Misschien wel de beste. Maar de UFC weigert vooralsnog de Rus een titelgevecht te geven. Nurmagomedov heeft nog nooit verloren in zijn 23 Pro-MMA gevechten. In de UFC heeft hij onder meer overwinningen tegen Thiago Tavares, Abel Trujillo en voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Nurmagomedov heeft echter regelmatig problemen gehad met blessures waardoor hij vaker zich moest terugtrekken uit een gevecht. Nurmagomedov weet dat hij met een overwinning nog korter bij een titelgevecht komt dan dat hij al is. Nouja nog korter…kan dat?

Michael Johnson (MMA 17-10/UFC 9-6) kwam via TUF 12 de UFC binnen. Hij verloor de Finale van Jonathan Brookins. Johnson weet goede prestaties af te wisselen met matige prestaties. Zo won hij van topcontender Tony Ferguson, maar verloor hij van mensen als Paul Sass en Reza Madadi. Na vier overwinningen op rij tegen Joe Lauzon, Gleison Tibau, Melvin Guillard en Edson Barboza leek Michael Johnson klaar voor het grote werk. Echter verloor hij vervolgens een controversiële Split Decision van Beneil Dariush, om vervolgens een Unanimous Decision te verliezen tegen Nate Diaz. Johnson kwam echter keihard terug en wist deze maand op zeer indrukwekkende wijze Dustin Poirier te stoppen via KO in de eerste ronde. Deze prestatie levert hem nu een gevecht tegen Khabib Nurmagomedov op. Johnson weet dat met een overwinning op de onverslaanbaar geachte Khabib een titelgevecht ook voor hem op de loer ligt.

14495440_1175465322496287_4155800811742288843_n

Leave a Reply

Translate »