breaking news

Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor officieel voor UFC 229 in Las Vegas

August 3rd, 2018 | by Marcel Dorff
Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor officieel voor UFC 229 in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat de ongeslagen Lightweight Kampioen Khabib Nurmagomedov op 6 Oktober 2018 voor het eerst zijn belt zal gaan verdedigen. De Dagestani zal het opnemen tegen voormalig UFC Featherweight en UFC Lightweight Kampioen Conor McGregor. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena tijdens het Main Event van de avond.

Khabib Nurmagomedov (MMA 26-0/UFC 10-0) is een van de beste Lightweight vechters ter wereld. Misschien wel de beste. Maar de UFC weigerde vooralsnog de Rus een titelgevecht te geven, en blessures werkten ook niet echt in het voordeel van de Dagestani. Nurmagomedov heeft nog nooit verloren in zijn 25 Pro-MMA gevechten. In de UFC heeft hij onder meer overwinningen tegen Thiago Tavares, Abel Trujillo en voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Nurmagomedov heeft echter regelmatig problemen gehad met blessures waardoor hij vaker zich moest terugtrekken uit een gevecht. Nurmagomedov wilde persé op UFC 205 in New York vechten, en werd ingeroosterd tegen Michael Johnson. Na een moeilijk begin in de eerste ronde herpakte de Rus zich en controleerde hij het gevecht op de grond. Uiteindelijk finishte Nurmagomedov de Blackzilian Johnson in de derde ronde via TKO en liet na afloop (en tijdens de wedstrijd) duidelijk merken wat hij wilde : Een titelgevecht. Dat titelgevecht (Interim weliswaar) kreeg Nurmagomedov in 2017 tegen Tony Ferguson. Echter raakte Nurmagomedov ziek één dag voor het treffen met Ferguson en werd het gevecht afgeblazen. Nurmagomedov maakte vervolgens zijn rentree tijdens UFC 219 eind December 2017 tegen Edson Barboza. Nurmagomedov domineerde het gevecht van begin tot eind en won via Unanimous Decision. Nurmagomedov mocht vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Tony Ferguson. Echter raakte Ferguson geblesseerd en zou vervangen worden door Max Holloway. Echter werd Holloway niet goedgekeurd door de NYSAC en werd op het laatste moment Al Iaquinta aangewezen als tegenstander. Nurmagomedov pakte de titel door Iaquinta via Unanimous Decision te verslaan.

Embed from Getty Images

Conor McGregor (MMA 21-3/UFC 9-1) is een Ierse MMA vechter die sinds 2013 voor de UFC uitkomt. McGregor wist voordat hij bij de UFC tekende belts te winnen in de Featherweight en Lightweight divisie bij de Cage Warriors organisatie. McGregor debuteerde in de UFC met een TKO overwinning in Stockholm tegen Marcus Brimage. Vier maanden later in Augustus 2013 stond (inmiddels Featherweight Kampioen) Max Holloway tegenover hem. McGregor was beter en won via Unanimous Decision. Daarop volgde in Juli 2014 een gevecht in eigen land tijdens het Main Event van UFC Dublin tegen late replacement Diego Brandão. McGregor maakte korte metten met de Braziliaan en won in de eerste ronde via TKO. Twee maanden later stond op de PPV card van UFC 178 een partij tegen Dustin Poirier op het programma. McGregor won het gevecht via TKO in de eerste ronde. Enigszins controversieel omdat Poirier meerdere malen op het achterhoofd werd geraakt. McGregor vocht vervolgens in Januari 2015 tegen de Russische Duitser Dennis Siver tijdens het Main Event van UFC Fight Night in Boston. McGregor won in de tweede ronde via TKO en kreeg van de UFC een titleshot. Echter raakte Kampioen Jose Aldo geblesseerd waarna Chad Mendes inviel. McGregor won het gevecht via TKO in de tweede ronde en won de Interim titel. Vijf maanden later stond alsnog het gevecht tegen Jose Aldo op het programma. McGregor won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde. Echter zou McGregor nooit zijn titel verdedigen in de Featherweight divisie. McGregor vocht tweemaal in de Welterweight divisie tegen Nate Diaz. Diaz won de eerste partij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde, en McGregor won de tweede partij via Majority Decision. Vervolgens gaf de UFC uit het niets McGregor een titelgevecht in de Lightweight divisie. Een divisie waar McGregor in de UFC nog nooit in gevochten had. McGregor pakte echter wel de Lightweight titel door Eddie Alvarez in de tweede ronde via TKO te stoppen. McGregor weigerde vervolgens continu om zijn comeback te maken en zijn titel te verdedigen. Hierdoor werd hij op 7 April 2018 officieel gestript van zijn titel.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »