breaking news

Khabib Nurmagomedov tegen Tony Ferguson op UFC 209 gaat niet door

March 3rd, 2017 | by Stefan Van Erp

Het Lightweight interim titel gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson gaat niet door omdat Khabib onwel is geworden tijdens het verliezen van gewicht. Hiervoor is hij opgenomen in een lokaal ziekenhuis. Al vroeg tijdens de wegingen gingen er geruchten rond dat Khabib in het ziekenhuis was omdat zijn lichaam weigerde verder gewicht te verliezen. 

In een officieel statement van de UFC staat het volgende:
UFC lightweight Khabib Nurmagomedov was transported to Sunrise Hospital & Medical Center Thursday evening due to weight management medical issues. He was treated and has been discharged, UFC officials confirmed. The scheduled interim lightweight championship bout between Nurmagomedov and Tony Ferguson at UFC 209 has been cancelled on the doctor’s recommendation.

Nurmagomedov en Ferguson, die wel op het juiste gewicht binnen kwam, zouden gaan vechten om de interim Lightweight titel tijdens het Co-Main event van UFC 209. Beide heren worden gezien als de beste vechters uit de Lightweight divisie. Khabib is ongeslagen in zijn 24 professionele partijen en Ferguson verloor slechts eenmaal in 13 gevechten in de UFC. De opbouw naar dit gevecht was lang. Fans moesten ruim een jaar wachten tot het eindelijk officieel werd.

Het is de tweede keer in zijn carrière dat hij serieuze problemen heeft om 155 lbs te halen. Tijdens UFC 160 woog Khabib 158.5 lbs voor zijn gevecht tegen Abel Trujilo. Dit gevecht ging toen wel door en Khabib won destijds via een Unanimous Decision.

Ondertussen heeft de eerste vechter zich al gemeld om het evenement te redden. Voormalig Lightweight kampioen Eddie Alvarez zich op Twitter gemeld om in te vallen.

https://twitter.com/ealvarezfight/status/837732271209738242

 

Comments are closed.

Translate »