breaking news

Khabib Nurmagomedov als chantagemiddel gebruikt voor UFC 205 

November 2nd, 2016 | by Stefan Van Erp
Khabib Nurmagomedov als chantagemiddel gebruikt voor UFC 205 
UFC
0

Khabib Nurmagomedov is door de UFC als chantagemiddel gebruikt om de gage voor Conor McGregor omlaag te krijgen. 

Dat de aanloop naar het Main Event van UFC 205 leek op een soap meldden we al eerder maar nu de details naar buiten komen lijkt de UFC zelf de hoofdrol in deze soap te hebben gespeeld. Lange tijd leek het er op dat Khabib het tegen Eddie Alvarez op zou gaan nemen voor de Lightweight titel. Echter begon Eddie op Twitter Conor McGregor uit te dagen om tegen hem te vechten. Khabib zou inmiddels al een contract ontvangen hebben en deze ook hebben getekend. Ondertussen zei Dana White tegen een fan op Twitter dat Eddie tegen Khabib zou vechten en niet tegen Conor. Uiteindelijk weten we inmiddels allemaal dat het toch Conor is die gaat proberen de Lightweight titel van Eddie te pakken. Tot zover het verhaal dat bekend was.

Echter wordt er nu een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Een hoofstuk waar Khabib ongewild een belangrijk schaakstuk in was. Voor de UFC was het vanaf het begin al de bedoeling om Conor tegen Eddie te laten vechten voor het Main Event van UFC 205. De eerste kaart in New York moest een knaller worden dus wilde de organisatie zijn grootste “cashcow” op het evenement hebben. Conor eiste echter maar liefst 6,5 miljoen dolar om tegen Eddie te knokken. Dit was te gortig voor de UFC en de onderhandelingen leken vast te lopen. Daarop besloot de orgnisatie om extra druk te leggen op Conor en maakte een contract op voor Khabib om het op UFC 205 op te nemen tegen Eddie. Het plannetje werkte. Khabib riep op Twitter tegen Eddie dat hij het contract al had getekend. Conor, die toch graag deel wilde uitmaken van UFC 205 heropende de onderhandelingen en uiteindelijk gingen beide partijen akkoord met een gage van 3,5 miljoen dolar. Eddie Alvarez verdient 500 duizend dolar voor het gevecht.

Khabib bleef achter als de grote verliezer in dit verhaal. De UFC bood hem 100 duizend dolar als onkostenvergoeding. Khabib weigerde dit en zei dat hij een gevecht wilde. Uiteindelijk bood de UFC hem een gevecht aan voor UFC 205 tegen Michael Johnson voor hetzelfde bedrag dat hij oorspronkelijk zou krijgen om tegen Alvarez te vechten. Dit accepteerde hij. Khabib heeft aangegeven dat hij na een overwinning op Johnson hoe dan ook voor de titel wilt vechten. Hij vindt dat McGregor te veel macht heeft in de organisatie en dreigde zelf om zijn achterban tegen de UFC op te zetten. Hierover zei hij:

“UFC thinks Conor has power? Ireland only has like 6 million people. I am from Russia, 150 million people. If UFC don’t give me the title fight after this fight, I’m going to show how I have power in Russia and I know if I don’t fight for the title next fight, UFC will never ever go to Russia.”

Khabib lijkt na een overwinning op Johnson de voornaamste kandidaat om te mogen vechten voor de titel. Echter weet je het tegenwoordig nooit en kan de UFC met een konijn uit de hoge hoed komen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Leave a Reply

Translate »