breaking news

Khabib behoort tot de absolute top

September 8th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Khabib behoort tot de absolute top
UFC
0

Afgelopen zaterdag 7 september keerde de Ultimate Fighting Championship (UFC) terug naar Abu Dhabi voor een spectaculair vechtsportevenement. Tijdens dit evenement vochten 26 atleten een partij en was het aanwezige publiek getuigen van twee submissions, vier (technische) knock-outs, zes beslissingen en een draw. Nu dit evenement in de boeken gaat is het tijd om te kijken naar de cijfers:

Nurmagomedov heeft nu een professioneel record van 28 om 0. Twaalf partijen hiervan zijn gevochten binnen de hekken van de wereldberoemde Octagon. Geen enkele tegenstander wist tot nu toe een antwoord te geven op de technieken en voornamelijk het worstelspel van Khabib.

Dustin Poirier leek een opening te hebben. Zo plaatste hij een zeer goede Guillotine choke en dwong hij Khabib bijna om af te kloppen. Echter zat Dustin in een verkeerde positie met zijn benen waardoor Khabib ruimte kreeg om te ontsnappen.

Fans kunnen nu alleen nog maar denken aan een partij tussen Khabib en Tony Ferguson. Deze tweede vechter in de top 15 rankings deelt het 12 om 0 UFC record en zal een grote uitdaging zijn voor Khabib. Dit omdat Ferguson een zeer hoog niveau heeft in het Braziliaanse Jiu-Jitsu.

Op dit moment is Khabib nog niet geïnteresseerd om Ferguson als volgende tegenstander te zien. Eerst wil hij een grote dubbele hamburger met kaas tegenover zich hebben:

De promotie heeft geen Fight of the Night bonus uitgegeven. Wel ontvingen Ottman Azaitar, Muslim Salikhov, Belal Muhammad en Khabib Nurmagomedov een Performance of the Night bonus voor hun finish.

Wedstrijdvechters reageren via Twitter op het gevecht:

https://twitter.com/PhenomLima/status/1170439048210632705?

https://twitter.com/FunkMaster_UFC/status/1170439821464154113?r

Khabib schitterde tijdens zijn Octagon interview:

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »