breaking news

Ketlen Vieira vs. Miesha Tate “headlines” UFC evenement op 16 oktober

August 22nd, 2021 | by Marcel Dorff
Ketlen Vieira vs. Miesha Tate “headlines” UFC evenement op 16 oktober
UFC
0

De Braziliaanse Ketlen Vieira gaat op 16 oktober aanstaande haar eerste Main Event vechten voor de UFC. Tegenstandster is voormalig Bantamweight kampioene Miesha Tate. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Combate maakte als eerste melding van de partij.

Ketlen Vieira (MMA 11-2/UFC 5-2) wordt in Brazilië gezien als een van de grootste talenten in het MMA voor vrouwen. De Braziliaanse is de Big Way Fight en Mr.Cage Kampioen in Brazilië. In Oktober 2016 maakte Vieira haar UFC debuut tegen Kelly Faszholz. In een zeer gelijkwaardige partij wist Vieira twee juryleden te overtuigen en won ze het gevecht via Split Decision. Haar tweede partij voor de organisatie vocht Vieira in April 2017 tijdens UFC on FOX 24 in Kansas City, Missouri tegen de Amerikaanse Ashlee Evans-Smith. Vieira domineerde de partij zowel staand als op de grond en won uiteindelijk via Unanimous Decision. Vervolgens werd de Braziliaanse gematcht tegen voormalig UFC Women’s Bantamweight titeluitdaagster Sara McMann. Vieira slaagde met vlag en wimpel voor deze serieuze test en versloeg McMann via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor is Vieira nog altijd ongeslagen in haar Pro-MMA carrière. Vieira traint bij Nova União Manaus en bij Team Feitosa (het team van de bekende K-1 vechter Glaube Feitosa). Vieira werd vervolgens ingeroosterd tegen voormalig titeluitdaagster Cat Zingano tijdens UFC 222 in Las Vegas. Vieira domineerde de partij, maar ondanks dat gegeven won ze slechts via Split Decision. Vieira zou het vervolgens opnemen tijdens UFC São Paulo tegen Tonya Evinger. Echter moest de Braziliaanse in verband met een blessure verstek laten gaan. Hierdoor keerde ze pas in December 2019 terug in de Octagon tijdens UFC 245 tegen Irene Aldana. Vieira ging zwaar KO aan het einde van de eerste ronde en verloor hierdoor haar ongeslagen status. Vieira zou het vervolgens opnemen in Mei 2020 tegen Marion Reneau. Echter mocht ze in verband met COVID-19 niet naar de Verenigde Staten vliegen. Hierdoor moest ze zich noodgedwongen terugtrekken. Vieira zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Yana Kunitskaya. Echter trok Vieira zich om onbekende redenen terug. Vieira werd vervolgens in September 2020 gekoppeld aan Marion Reneau. Echter raakte Reneau geblesseerd en werd vervangen door Sijara Eubanks. Vieira won de partij via Unanimous Decision. De partij tegen Kunitskaya zou alsnog plaatsvinden in Februari 2021. In een close gevecht verloor Vieira via Unanimous Decision. Vieira zou vervolgens in Augustus 2021 vechten tegen Sara McMann echter raakte McMann geblesseerd en kwam de partij te vervallen.

Embed from Getty Images

Miesha Tate (MMA 19-7/UFC 6-4) wordt gezien als een van de meest invloedrijkste vechtsters in het MMA voor vrouwen. Tate begon haar MMA carrière in 2007 bij de HOOKnSHOOT organisatie. In 2008 maakte ze haar debuut voor de Strikeforce organisatie. Daar zou Tate een van de gezichten van de organisatie worden. Tate versloeg onder meer Zoila Frausto en Hitomi Akano en mocht vervolgens voor de titel vechten tegen Marloes Coenen. Tate won de partij via Arm-Triangle Choke Submission en was de nieuwe kampioen. Die titel was Tate ook gelijk weer kwijt tijdens haar eerste titelverdediging. Eeuwige rivale Ronda Rousey was via een Armbar Submission te sterk. Tate won vervolgens haar laatste partij voor Strikeforce alvorens de organisatie werd overgenomen door de UFC. Tate maakte haar UFC debuut in April 2013 tegen Cat Zingano. Tate verloor via TKO in de derde ronde en leek een titelgevecht tegen Ronda Rousey voorlopig te kunnen vergeten. Echter raakte Zingano dusdanig geblesseerd dat ze lange tijd was uitgeschakeld. Tate kreeg de kans om voor de titel te vechten, maar verloor wederom van Rousey. Ditmaal in de derde ronde via een Armbar Submission. Tate wist vervolgens een winstreak van vier partijen neer te zetten met onder meer overwinningen op Liz Carmouche en Jessica Eye. Hierdoor mocht Tate in Maart 2016 voor de titel vechten tegen kampioene Holly Holm. Tate stond achter op punten, maar wist laat in de vijfde ronde via Rear Naked Choke Submission de wedstrijd compleet te draaien en de titel te winnen. Tate verloor echter de titel meteen tijdens haar eerste verdediging tegen Amanda Nunes. Nadat vervolgens ook van Raquel Pennington werd verloren beëindigde Tate haar MMA carrière. Echter kwam ze daar vijf jaar later op terug. In Juli 2021 maakte Tate haar comeback in het MMA tegen Marion Reneau. Tate vocht sterk en won de partij via TKO in de derde ronde. Eveneens kreeg ze de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »