breaking news

Kennedy Nzechukwu vs. Da Un Jung toegevoegd aan UFC evenement op 16 oktober

August 31st, 2021 | by Marcel Dorff
Kennedy Nzechukwu vs. Da Un Jung toegevoegd aan UFC evenement op 16 oktober
UFC
0

Kennedy Nzechukwu maakt op 16 oktober voor de viijfde maal zijn opwachting in de Octagon. De Nigeriaan gaat het opnemen tegen de Zuid-Koreaan Da Un Jung in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het Zuid-Koreaanse SpoTV News wist de partij te melden.

Kennedy Nzechukwu (MMA 9-1/UFC 3-1) is een Nigeriaan die bij Fortis MMA in Texas traint. Nzechukwu begon in 2016 zijn Pro-MMA carrière in de Heavyweight divisie, maar maakte al snel de overstap naar de Light-Heavyweight divisie. Nzechukwu won twee gevechten in het regionale circuit waarna hij al werd uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In een vrij matig gevecht wist Nzechukwu echter wel te winnen van Anton Berzin via Split Decision. De UFC was niet onder de indruk en ook Nzechukwu was niet te spreken over zijn eigen prestatie. De Nigeriaan ging terug het regionale circuit in en pakte twee overwinningen waaronder een overwinning tegen Corey Johnson tijdens het LFA 40 evenement. De UFC gaf Nzechukwu wederom de kans, ditmaal tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Nzechukwu vocht zéér sterk en won via KO in de eerste ronde van Dennis Bryant. Nzechukwu kreeg hiervoor ditmaal wél een contract aangeboden. Nzechukwu maakte vervolgens in Maart 2019 zijn UFC debuut tegen de Schot Paul Craig in Philadelphia. Nzechukwu was de gehele partij beter, maar werd in de laatste minuut via een Triangle Choke Submission gefinisht. Nzechukwu wist uiteindelijk in Augustus 2019 wel zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Darko Stosic. Stosic kreeg twee punten in mindering na herhaaldelijk Nzechukwu in het kruis te raken. Zonder deze punten in mindering had Nzechukwu ook gewonnen. Nzechukwu zou vervolgens pas weer ruim anderhalf jaar later in actie komen tegen de ongeslagen Carlos Ulberg. Nzechukwu won de partij via KO in de tweede ronde. Het gevecht leverde beide vechters de Fight of the Night bonus op. In zijn daarop volgende gevecht drie maanden later pakte Nzechukwu op short notice de Performance of the Night bonus door Danilo Marques via TKO in de derde ronde te finishen.

Embed from Getty Images

Da Un Jung (MMA 14-2-1/UFC 3-0-1) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2015. Na een moeilijk begin met twee verliespartijen in zijn eerste drie gevechten heeft Jung zich inmiddels gevestigd tot een van de grootste talenten van Zuid-Korea. Zo won hij zeven partijen op rij en mocht hij in September 2018 voor de prestigieuze HEAT titel vechten tegen Yuto Nakajima. Jung won via TKO in de tweede ronde en pakte die titel. Jung verdedigde zijn titel niet maar pakte wel twee KO overwinningen achtereenvolgens tegen Abutalib Khalilov en Sasa Milinkovic. In April 2019 werd bekend dat Jung bij de UFC had getekend waardoor hij in Shenzhen zijn debuut zal maken. Dat zou in eerste instantie zijn tegen Saparbeg Safarov. Echter maakte de coach van Jung bekend dat Safarov zich had teruggetrokken waardoor Jamahal Hill de tegenstander zou worden. Helaas had Hill visumproblemen waardoor Jung zijn debuut maakte tegen de ongeslagen Khadis Ibragimov. Jung imponeerde met een overwinning in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission. Jung mocht vervolgens voor eigen publiek vechten in December 2019 tijdens UFC Busan tegen Mike Rodriguez. Jung had weinig tijd nodig om de Amerikaan in de eerste ronde via KO te verslaan. Jung zou vervolgens tijdens UFC Oklahoma City vechten tegen Ed Herman. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingeboekt, echter werd reizen van Zuid-Korea naar de VS aangescherpt en kon Jung niet vechten. Hierdoor keerde de Zuid-Koreaan pas terug in Oktober 2020 tegen Sam Alvey. Jung en Alvey hielden elkaar via een Split Draw in evenwicht. Jung zou vervolgens in April 2021 vechten tegen Shamil Gamzatov. Echter moest Gamzatov in verband met visumproblemen afzeggen en werd William Knight de tegenstander. Jung domineerde de partij en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »