breaking news

KB Bhullar maakt short notice debuut tegen Tom Breese tijdens UFC on ESPN 16 in Abu Dhabi

September 27th, 2020 | by Marcel Dorff
KB Bhullar maakt short notice debuut tegen Tom Breese tijdens UFC on ESPN 16 in Abu Dhabi
UFC
0

KB Bhullar zou in eerste instantie in november gaan proberen via de Dana White’s Contender Series een UFC contract binnen te halen. Echter heeft de Canadees een short notice partij aangepakt en inmiddels dus een UFC contract getekend. Bhullar vervangt Roman Kopylov die om onbekende redenen niet zal vechten. Bhullar treft de Engelsman Tom Breese in de Middleweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar op Yas Island te Abu Dhabi, VAE op de Main Card aankomende zaterdag 3 oktober.

Tom Breese (MMA 11-2/UFC 4-2) kwam als ongeslagen vechter en Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen in 2015 de UFC binnen. De Engelsman had een finishratio van 100%. Hij debuteerde in Brazilië tegen Luiz Dutra. Voor vijandig publiek wist hij Dutra vlak voor het einde van de eerste ronde via TKO te finishen. Breese werd vervolgens gekoppeld aan de Ier Cathal Pendred. Opnieuw voor vijandig publiek slaagde Breese erin zijn tegenstander in de eerste ronde via TKO te stoppen. Dit leverde hem ook nog een de Performance of the Night bonus op. Begin 2016 vocht Breese in Engeland tegen de Japanse veteraan Keita Nakamura. In een zeer gelijkwaardig gevecht was Breese op de scorecards via Unanimous Decision uiteindelijk de sterkere. In Juni 2016 vocht Breese tegen Sean Strickland. In een zeer matig tot slecht gevecht wist Strickland uiteindelijk het gevecht te winnen via Split Decision, en zodoende Breese zijn eerste nederlaag in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Breese werd vervolgens in 2017 gekoppeld aan Oluwale Bamgbose tijdens UFC Londen. Echter werd Breese vanwege ziekte van het gevecht gehaald vlak voor aanvang van het evenement. Breese keerde pas terug in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool tegen de Australiër Daniel Kelly. Breese won via TKO in de eerste ronde. Breese zou vervolgens in November 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC Buenos Aires tegen Cezar Ferreira. Echter moest hij in verband met een blessure verstek laten gaan. Breese werd vervolgens ingepland tijdens UFC Londen in Maart 2019 tegen Alessio Di Chirico. Echter moest Di Chirico onder het mes waarna Cezar Ferreira zou invallen. Helaas was het ditmaal Ferreira die geblesseerd raakte en zat Breese wederom zonder tegenstander. Factory X vechter Ian Heinisch nam vervolgens de partij op short notice aan. Echter werd Breese twee uur voor aanvang van het evenement niet fit bevonden en werd het gevecht gecanceld. Hierdoor keerde Breese pas in Februari 2020 terug in de Octagon. Tijdens UFC Norfolk werd in de eerste ronde verloren via TKO van Brendan Allen. Breese zou het vervolgens in Oktober 2020 opnemen tegen de Rus Roman Kopylov. Echter liet Kopylov om onbekende redenen verstek gaan en werd vervangen door KB Bhullar.

Embed from Getty Images

KB Bhullar (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Canadees van Bengaalse afkomst die in 2012 zijn professionele MMA debuut maakte. Bhullar won zijn eerste vier partijen, maar zou vervolgens liefst vijf jaar niet vechten. In 2018 tekende hij met een 4-0 record bij Unified MMA. Daar wist hij wederom te imponeren met drie Submission overwinningen in de eerste ronde. Dit leverde hem in 2019 een titelgevecht op tegen UFC veteraan Matt Dwyer. Bhullar won de partij via Unanimous Decision en zodoende dus ook de titel. Bhullar zou vervolgens deelnemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander zou de Braziliaan Bruno Oliveira zijn. Echter had de UFC een vervanger nodig om het in Oktober 2020 op te nemen tegen Tom Breese in Abu Dhabi. Zodoende mocht Bhullar de DWCS overslaan en tekende hij al in September 2020 een UFC contract.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »