breaking news

Kay Hansen vs. Jasmine Jasudavicius toegevoegd aan UFC evenement op 15 januari

October 1st, 2021 | by Marcel Dorff
Kay Hansen vs. Jasmine Jasudavicius toegevoegd aan UFC evenement op 15 januari
UFC
0

Kay Hansen maakt na ruim een jaar afwezigheid haar comeback in de Octagon. De Amerikaanse gaat het in de Flyweight divisie opnemen tegen de Canadese Jasmine Jasudavicius op 15 januari 2022. Beide vrouwen ontmoeten elkaar op een nog onbekende locatie. MMA Island wist het gevecht eerder al bekend te maken.

Kay Hansen (MMA 7-4/UFC 1-1) maakte in 2017 haar Pro-MMA debuut voor Invicta FC. Hansen imponeerde met een Armbar Submission overwinning in de eerste ronde tegen Emilee King. In de daarop volgende vijf gevechten zou Hansen driemaal winnen. Onder meer Gabby Romero en Sharon Jacobson werden verslagen. Hansen verloor vervolgens van Magdaléna Šormová, maar kwam na die partij zeer sterk voor de dag. Zo won ze onder meer van Nicolle Caliari en Liana Pirosin. Mede door deze overwinningen tekende ze in Juni 2020 een contract bij de UFC. In dezelfde maand debuteerde Hansen tegen Jinh Yu Frey. Hansen won de partij via een Armbar Submission in de derde ronde. Het leverde haar de Performance of the Night bonus op. Hansen zou vijf maanden later alweer terugkeren tegen Cory McKenna. In een zeer evenwichtige partij verloor Hansen via een controversiële Unanimous Decision. Hansen zou vervolgens in Maart 2021 terugkeren in de Octagon tegen Cheyanne Buys, maar moest in verband met een blessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Jasmine Jasudavicius (MMA 6-1/UFC 0-0) is een Canadese vechtster die na een korte amateur carrière in 2019 overstapte naar de professionals. Jasmine Jasudavicius won haar eerste drie gevechten in 2019 en werd in 2020 getekend door de CFFC organisatie. Tijdens haar debuut wist ze te imponeren met een KO overwinning in de eerste ronde tegen Gabriella Gulfin. Dit leverde haar een titelgevecht op tegen Elise Reed. Jasudavicius verloor via een controversiële Split Decision. Een half jaar later keerde de Canadese terug bij de organisatie en won ze via Unanimous Decision van Ashley Deen. Vervolgens kreeg Jasudavicius de kans om via het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Ze nam het op tegen de Braziliaanse Julia Polastri. Jasudavicius won de partij via Unanimous Decision en kreeg een UFC contract aangeboden.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »