breaking news

Karol Rosa vs. Vanessa Melo toegevoegd aan UFC 251 op Yas Island in Abu Dhabi

June 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Karol Rosa vs. Vanessa Melo toegevoegd aan UFC 251 op Yas Island in Abu Dhabi
UFC
0

De UFC heeft een partij in de Bantamweight divisie tussen twee Braziliaanse vrouwen ingepland. Karol Rosa keert eindelijk terug in de Octagon. Nadat gevechten tegen Julia Avila viermaal niet doorgingen zal ze het nu gaan opnemen op 11 juli aanstaande tegen landgenote Vanessa Melo. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Combate maakte de partij bekend.

Karol Rosa (MMA 12-3/UFC 1-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die uitkomt voor Parana Vale Tudo. Rosa begon haar MMA carrière in 2012. Daar wist ze tijdens haar eerste drie partijen al de HCC titel te pakken. Vervolgens bleef het ruim twee jaar stil rond Rosa. Pas in 2016 keerde de Braziliaanse weer terug op het canvas. Zo won ze van Mariana Morais, maar verloor ze van de bekendere Larissa Pacheco en Gisele Moreira. Moreira wist ze echter in 2019 terug te pakken via TKO in de derde ronde bij de Future FC organisatie. Rosa kwam met een winstreak van twee gevechten de UFC binnen en is een van de vaste trainingsmaatjes van Jessica Andrade. Rosa wist tijdens haar UFC debuut indruk te maken tegen de ongeslagen Lara Procopio. Rosa won het gevecht via Split Decision. Rosa zou vervolgens alweer snel terugkeren tijdens UFC Singapore in Oktober 2019 tegen Julia Avila. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd waardoor ze niet kon vechten. De UFC plande het gevecht opnieuw in voor April 2020 tijdens UFC Portland. Echter werd ditmaal het hele evenement gecanceld in verband met COVID-19. De partij werd vervolgens wederom opnieuw ingepland. Ditmaal in Mei 2020. En ook ditmaal zou de partij niet plaatsvinden. Het evenement werd eveneens in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk zou de partij vervolgens in Juni plaats moeten vinden. Echter werd het vliegen van Brazilië naar de Verenigde Staten in verband met strengere richtlijnen niet mogelijk en werd de partij voor de vierde maal gecanceld.

Embed from Getty Images

Vanessa Melo (MMA 10-7/UFC 0-2) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2011 haar Pro-MMA carrière startte. Melo kende een zeer moeilijke start in haar eerste drie jaren als professional. Zo won ze drie van in totaal zeven gevechten. Echter wist Melo in 2015 het tij te keren en wist ze onder meer huidig UFC vechtster en voormalig Cage Warriors kampioene Molly McCann via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd nog eenmaal verloren tijdens een Cage evenement in Finland via Split Decision. Melo wist sindsdien vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder meer de SFT titel werd gewonnen tegen Daiane Firmino en ook werden Mariana Morais en MMA veterane Jan Finney verslagen. Melo nam vervolgens haar winstreak van vijf gevechten tijdens UFC Mexico City mee de Octagon in tegen Irene Aldana. Aldana was echter via Unanimous Decision te sterk voor de Braziliaanse. Melo zou vervolgens in November 2019 tijdens UFC São Paulo op short notice terugkeren in de Octagon tegen Tracy Cortez. Cortez was via Unanimous Decision te sterk. Melo nam vervolgens een short notice partij aan in Mei 2020 tegen Sarah Alpar. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »