breaking news

Kamaru Usman verdedigt titel tegen Jorge Masvidal tijdens UFC 251 in Abu Dhabi

July 5th, 2020 | by Redactie
Kamaru Usman verdedigt titel tegen Jorge Masvidal tijdens UFC 251 in Abu Dhabi
UFC
0

Lang leek het er niet in te zitten, maar het gaat dan toch echt gebeuren. Jorge Masvidal vervangt Gilbert Burns die in verband met een positieve COVID-19 test van het gevecht werd gehaald tegen Kamaru Usman. Usman zal nu zijn titel op het spel zetten tegen Jorge Masvidal tijdens het Main Event van UFC 251 in Abu Dhabi op 11 juli aanstaande. Uiteraard zit er wel nog één addertje onder het gras: de COVID-19 testen moeten van beide mannen negatief zijn.

Kamaru Usman (MMA 16-1/UFC 11-0) kwam voor het eerst in beeld als lid van het Blackzilians Team tijdens het 21ste seizoen van The Ultimate Fighter. Usman won zijn beide voorronde partijen en werd uiteindelijk gekozen door de Blackzilians coaches om de finale voor hun team te vechten tegen American Top Team vechter Hayder Hassan. Usman versloeg Hassan via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde waarmee hij de Blackzilians de winst bezorgde in de TUF competitie. Usman werd vervolgens eind 2015 gekoppeld aan de Engelsman Leon Edwards. Usman die bekend staat om zijn zeer sterke ”wrestlinggame” gebruikte dit wapen uiteraard tegen Edwards. Usman won via Unanimous Decision. In Juli 2016 nam Usman het op tegen de Rus Alexander Yakovlev. Opnieuw wist Usman met zijn worstelen te domineren. Dit leverde Usman uiteindelijk tweemaal een 10-8 ronde op waardoor hij op alle scorecards won met 30-25 (Unanimous Decision). In November 2016 had Usman zijn moeilijkste test tot noch toe. Usman moest naar Brazilië om het op te nemen tegen Warlley Alves. In Usman’s beste prestatie tot noch toe wist hij Alves zijn wil op te leggen en meerdere malen bijna te finishen via Ground and Pound. Dit lukte echter niet waardoor opnieuw via Unanimous Decision werd gewonnen. En ook in April 2017 won Usman zijn gevecht via Unanimous Decision. Ditmaal was de uiterst sterke worstelaar een maatje te groot voor Sean Strickland. Usman liet vervolgens in September 2017 zien dat hij meer is dan alleen een goede worstelaar. Via KO werd de Braziliaan Sergio Moraes gefinisht. Vervolgens nam Usman het op tegen Emil Meek tijdens UFC St.Louis in Januari 2018. Usman domineerde het gevecht van begin tot einde en won via Unanimous Decision. Usman heeft nu een winstreak van elf, waarvan zeven gevechten in de UFC. Usman zou tijdens UFC Santiago vechten tegen Santiago Ponzinibbio, echter raakte de Argentijn geblesseerd waardoor Demian Maia de tegenstander werd. Usman controleerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Usman werd vervolgens tijdens het Main Event van de TUF 28 Finale in November 2018 ingepland tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Usman domineerde het complete gevecht en won via Unanimous Decision. Usman mocht hierna voor de titel vechten tegen Welterweight Kampioen Tyron Woodley. Usman vocht ongelooflijk sterk en domineerde de complete partij tegen Woodley. Usman won uiteindelijk via Unanimous Decision en mocht zich de nieuwe Kampioen noemen. De UFC zette vervolgens de lang verwachte partij op het programma tussen Usman en Colby Covington. In een zeer gelijkwaardig opgaand gevecht wist Usman aan het einde van de vijfde ronde Covington via TKO te finishen en de titel met succes te verdedigen. Beide vechters wonnen de Fight of the Night bonus. Usman zou vervolgens zijn titel verdedigen tegen teamgenoot Gilbert Burns in Juli 2020. Echter werd de partij gecanceld nadat Burns positief testte voor COVID-19.

Embed from Getty Images

Jorge Masvidal (MMA 35-13/UFC 12-6) is een man die bij zo wat elke organisatie van naam heeft gezeten. Masvidal vocht voor Bellator, Sengoku, Strikeforce en BoDog Fights alvorens hij in 2013 de UFC binnen kwam. Van zijn laatste elf gevechten in de UFC won hij er zeven. Drie keer verloor Masvidal zeer controversiële Split Decisions. Als Masvidal een beetje meer de wind had mee gehad dan had hij nu ook een winstreak van acht kunnen hebben, en dan had hij waarschijnlijk al lang voor de titel mogen vechten. Masvidal wist onder meer Tim Means, Michael Chiesa, Ross Pearson & Cezar Ferreira te verslaan. Split Decisions gingen verloren tegen Al Iaquinta, Benson Henderson en Lorenz Larkin. Zijn partij tegen Jake Elleberger besliste Masvidal via TKO. Maar zijn meest opmerkelijke overwinning boekte Masvidal begin 2017. Zo werd Donald Cerrone in de tweede ronde via TKO verslagen. Hierdoor krijgt Masvidal eindelijk het respect dat hij eigenlijk al jaren verdient. Maar opnieuw (voor de vierde keer in zijn UFC carrière) verloor Masvidal in Juni 2017 een Split Decision. Demian Maia was uiteindelijk de man die Masvidal wist te verslaan en hiermee voor zichzelf een titelgevecht veilig stelde. Masvidal keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Stephen Thompson. Thompson was uiteindelijk te sterk via Unanimous Decision. Vervolgens duurde het tot Maart 2019 voordat Masvidal terugkeerde in de Octagon. De Cubaan nam het in Londen op tegen de Engelsman Darren Till. Na een moeilijk begin wist Masvidal uiteindelijk Till in de tweede ronde zwaar KO te slaan. Masvidal kreeg hiervoor zowel de Fight of the Night als Performance of the Night bonus. De UFC matchte vervolgens Masvidal met de ongeslagen Ben Askren tijdens UFC 239 in Juli 2019. Masvidal won het gevecht via een spectaculaire Flying Knee KO binnen vijf seconden. Hiermee pakte Masvidal niet alleen de overwinning en de Performance of the Night bonus, maar heeft hij nu ook het record van snelste UFC finish aller tijden op zijn naam. De UFC maakte vervolgens een zogeheten “Baddest Motherfucker Titlefight” tussen Masvidal en Nate Diaz. Masvidal vocht sterk en wist een grote snee boven het oog van Diaz te bewerkstelligen. Hierdoor stopte de dokter het gevecht na de derde ronde waardoor Masvidal de “BMF” titel wist te winnen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »