breaking news

Kamaru Usman en Gilbert Burns treffen elkaar tijdens UFC 258

January 5th, 2021 | by Redactie
Kamaru Usman en Gilbert Burns treffen elkaar tijdens UFC 258
UFC
0

Welterweight kampioen Kamaru Usman gaat het op 13 februari, tijdens UFC 258, opnemen tegen Gilbert Burns. De twee zouden elkaar al tijdens UFC 251 treffen, maar omdat Burns positief testte op COVID-19 ging dit gevecht niet door. De partij is al sinds november vorig jaar “in the works”. Phil The MMA Dude wist als eerste dit naar buiten te brengen. Wij wisten dit te bevestigen. Echter heeft het tot vandaag geduurd voordat er ook contracten zijn getekend.

Kamaru Usman won in 2019, nadat hij de kampioen Tyron Woodley overtuigend versloeg, de UFC welterweight titel. In zijn eerste titelverdediging wist hij, tijdens UFC 245, Colby Covington via een TKO te verslaan. Daarna zou hij het in juli, tijdens UFC 251, opnemen tegen Gilbert Burns, maar dit gevecht ging niet door. Burns werd vervangen door Jorge Masvidal, die geen partij bleek te zijn voor Usman. Zo bleef Usman nog ongeslagen in de UFC.

Gilbert Burns begon in 2014 zijn UFC-carrière in de welterweight gewichtsklasse. Nadat hij zijn debuut won, ging hij een gewichtsklasse omlaag om in de lightweight divisie te vechten. Na negen gevechten en zes overwinningen keerde hij in 2019 terug naar de welterweight divisie. Na vier overwinningen op rij, tegen onder meer Demian Maia en voormalig kampioen Tyron Woodley, krijgt hij nu de kans om de welterweight titel te veroveren. Burns is nog ongeslagen als welterweight.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »