breaking news

Kajan Johnson maakt lang verwachte terugkeer tegen Adriano Martins in Canada

July 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder op de avond wist Aaron Bronsteter van TSN Sports in Canada te melden dat Kajan Johnson eindelijk zijn terugkeer in de Octagon zal maken. De Canadees zal het tijdens UFC 215 in Edmonton, Alberta, Canada opnemen tegen de Braziliaan Adriano Martins. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden op 9 September 2017 in de Octagon van de Rogers Place. Beide vechters treffen elkaar op de Preliminary Card.

Kajan Johnson (MMA 21-12-1/UFC 2-1-0) deed in 2013 mee aan The Ultimate Fighter Nations. Johnson maakte deel uit van Team Canada gecoacht door Patrick Côté. Johnson viel tijdens dat seizoen op om zijn zeer extroverte persoonlijkheid en zijn attractieve vechtstijl. In de Kwartfinale wist hij Brendan O’Reilly in de eerste ronde te verslaan via Rear Naked Choke Submission. Echter verloor hij vervolgens via KO in de halve finale van de latere winnaar Chad Laprise. Johnson moest door die KO voor de tweede maal in zijn leven een operatie aan zijn kaak ondergaan aangezien deze op meerdere plekken was gebroken. Hierdoor heeft Johnson permanent schroeven in zijn kaak zitten. Johnson zou vervolgens alsnog zijn UFC debuut maken in 2014 tegen de Zuid-Koreaan Tae-Hyun Bang. Johnson leek de eerste twee rondes naar zich toe te trekken, maar liet in de derde ronde zijn verdediging zakken. Bang profiteerde en deed zijn achternaam eer aan. De Zuid-Koreaan sloeg Johnson KO. Beide mannen kregen overigens wel de Fight of the Night bonus toegekend. Ongeveer een jaar later in 2015 wist Johnson dan eindelijk zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. TUF China winnaar Zhang Lipeng werd via Unanimous Decision verslagen. Vijf maanden later werd in Japan ook van Naoyuki Kotani gewonnen via Unanimous Decision en leek voor Johnson de stijgende lijn ingezet. Echter vocht Johnson mede door blessures sindsdien geen enkel gevecht meer binnen de UFC. De Canadees bleef wel onder contract, en was nog zeer specifiek in beeld vorige maand tijdens de ”Athlete Retreat” in Las Vegas waar hij een Reebok afgevaardigde voor het oog van iedereen ter verantwoording riep. Nu gaan we Johnson dus eindelijk weer terug zien in de Octagon.

Adriano Martins (MMA 28-8/UFC 4-2) is voor veel mensen niet de meest bekende vechter binnen de UFC. Maar de Braziliaan is absoluut een vechter om rekening mee te houden. De voormalig Jungle Fight Kampioen kwam door de overname van Strikeforce door de UFC in 2013 de organisatie binnen. Martins deed in zijn debuut meteen van zich spreken door Daron Cruickshank in de tweede ronde via een Straight Armbar Submission te finishen. Het leverde de Braziliaan de Submission of the Night bonus op. Martins kon dat goede debuut drie maanden later geen vervolg geven. De Braziliaan ging zwaar KO na een uitstekend geplaatste Headkick van Donald Cerrone. Zes maanden later al revancheerde Martins zich tegen Juan Puig via KO in de eerste ronde. Dit leverde Martins opnieuw een bonus op, ditmaal de Performance of the Night bonus. In 2015 wist Martins zijn stijgende lijn voort te zetten via overwinningen tegen Rustam Khabilov (Split Decision) en Islam Makhachev (KO). Voor dat laatste gevecht kreeg Martins wederom de Performance of the Night bonus. Tijdens zijn laatste gevecht in Oktober 2016 stond Martins tegenover zijn landgenoot Leonardo Santos. In een ongelooflijk matige partij leek Martins de minst slechtere. Echter dachten twee judges daar anders over waardoor Santos de partij won via Split Decision.

Comments are closed.

Translate »