breaking news

Kai Kamaka III vs. TJ Brown toegevoegd aan UFC evenement op 1 mei

February 4th, 2021 | by Marcel Dorff
Kai Kamaka III vs. TJ Brown toegevoegd aan UFC evenement op 1 mei
UFC
0

De Hawaiiaanse vechter Kai Kamaka III maakt op 1 mei aanstaande voor de derde maal zijn opwachting in de Octagon. In de Featherweight divisie treft hij TJ Brown. Voor Kamaka III wordt het zijn eerste gevecht met een volledige voorbereiding bij de UFC, terwijl Brown opzoek gaat naar zijn eerste overwinning in de Octagon. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. KHONnews wist de partij als eerste te melden.

Kai Kamaka III (MMA 8-3/UFC 1-1) is een Hawaiiaanse vechter die zijn professionele debuut maakte in 2012. Na twee overwinningen in zijn eerste twee partij verloor Kamaka vervolgens eveneens tweemaal. Kamaka zou vervolgens tweemaal winnen en uitkomen voor Bellator MMA. Kamaka won van zowel Shojin Miki als Spencer Higa via Unanimous Decision maar kreeg geen vast contract. Kamaka won in Juli 2019 zijn debuut voor de LFA organisatie door Michael Stack te verslaan. Kamaka tekende in Augustus 2020 een contract bij de UFC. In diezelfde maand debuteerde hij ook tegen Tony Kelley. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus won Kamaka via Unanimous Decision. Kamaka pakte vervolgens drie maanden later opnieuw een short notice partij aan. Helaas voor Kamaka verloor hij via TKO in de tweede ronde van Jonathan Pearce.

Embed from Getty Images

TJ Brown (MMA 14-8/UFC 0-2) maakte na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar in 2013 de overstap naar de professionals. Brown vocht veelal in het regionale Amerikaanse MMA circuit en wist wisselende resultaten te behalen. Zo wist hij onder meer te winnen van Peter Barret, maar werd er verloren van mannen als Trey Ogden en Bobby Moffett. In Mei 2019 wist Brown tijdens een LFA evenement op spectaculaire wijze Ken Beverly via een Headkick KO te finishen. Mede hierdoor kreeg hij een uitnodiging om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Brown nam het op tegen de ongeslagen Dylan Lockard. Ondanks een punt in mindering door een illegale techniek bleef Brown zoeken naar de overwinning. Deze kwam in de derde ronde via een Arm-Triangle Choke Submission. Brown kreeg uiteindelijk hiervoor van Dana White een UFC contract aangeboden. Brown maakte zijn UFC debuut in Februari 2020 tijdens UFC Norfolk tegen Jordan Griffin. Brown verloor de partij via Guillotine Choke Submission. Een half jaar later kon Brown opnieuw niet overtuigen. Via Unanimous Decision werd verloren van Danny Chavez.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »