breaking news

Justine Kish en Ji Yeon Kim ontmoeten elkaar tijdens UFC 220 in Boston

October 14th, 2017 | by Marcel Dorff

De Russisch-Amerikaanse Justine Kish maakt net als de Zuid-Koreaanse Ji Yeon Kim de overstap naar de Women’s Flyweight divisie. Beide vrouwen zullen het op 20 Januari 2018 tegen elkaar opnemen tijdens UFC 220 in Boston, Massachusetts. Dit wist MMA journalist Chris Taylor te melden. De TD Garden zal die avond het strijdtoneel zijn. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uitmaken van het Preliminary gedeelte van het evenement.

Justine Kish (MMA 6-1/UFC 2-1) is een voormalig kickbokster die haar professionele MMA carrière begon in 2010. Kish deed mee aan het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter, maar raakte geblesseerd en vocht niet. De UFC beloofde Kish een gevecht in de UFC als ze was hersteld. In Januari 2016 maakte Kish eindelijk haar officiële debuut voor de UFC. Tijdens UFC 195 won ze tegen Nina Ansaroff via Unanimous Decision. Kish zou het vervolgens opnemen tegen Maryna Moroz, maar raakte opnieuw geblesseerd. Eind vorig jaar vocht Kish haar tweede gevecht in de UFC tegen debutante Ashley Yoder. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Kish die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Tijdens UFC Oklahoma City in Juni van dit jaar keerde Kish terug in de Octagon om het op te nemen tegen Felice Herrig. Herrig was te sterk en won via Unanimous Decision. Hierdoor raakte Kish haar onbevlekte record letterlijk en figuurlijk kwijt. Kish wist overigens voordat ze de UFC binnenkwam ook nog de hoog gerankte Randa Markos te verslaan.

Ji Yeon Kim (MMA 6-1-2/UFC 0-1-0) is na Seo Hee Ham en Chan Mi Jeon de derde Zuid-Koreaanse vrouw die uitkomt voor de UFC. Kim maakte haar MMA debuut in 2013 in de bekende DEEP organisatie in Japan. Kim begon haar carrière met twee draws, maar die kwamen wel tegen twee gerenomeerde namen in Takayo Hashi en Shizuka Sugiyama. Sindsdien heeft de Zuid-Koreaanse zesmaal gewonnen in zes partijen. Zo wist Kim de Turks-Nederlandse Hatice Özyurt via Armlock Submission te verslaan, en won ze de DEEP Jewels titel door ditmaal wel Takayo Hashi te verslaan. Dit gebeurde via Unanimous Decision. Kim werd in eerste instantie gekoppeld door de UFC aan Holly Holm, echter nam Holm deze partij niet aan. Hierdoor werd ze gekoppeld aan de Tsjechische Lucie Pudilova. In een zeer competitief gevecht moest Kim uiteindelijk via Unanimous Decision haar meerdere erkennen in Pudilova en liep ze tegen haar eerste verliespartij in haar MMA carrière aan.

Comments are closed.

Translate »