breaking news

Justin Willis ontmoet Chase Sherman in Heavyweightclash tijdens UFC Atlantic City

March 15th, 2018 | by Marcel Dorff

American Kickboxing Academy vechter Justin Willis zal op 21 April 2018 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 128 in Atlantic City, New Jersey zal Chase Sherman in de Heavyweight divisie de tegenstander zijn. Dit wist Ariel Helwani via MMAFighting te melden. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Boardwalk Hall. Het gevecht zal plaatvinden op de Preliminary Card.

Justin Willis (MMA 6-1/UFC 2-0) komt uit voor American Kickboxing Academy (AKA) uit San Jose, Californië. Willis startte zijn Pro-MMA carrière met een verliespartij in 2012. Hij pakte in 2014 zijn Pro-MMA carrière weer op en heeft sindsdien een winstreak van zes partijen. Zijn meest recente partij alvorens Willis bij de UFC tekende won hij van Juliano Coutinho in de WSOF organisatie. Willis won via TKO in de tweede ronde. Willis zou tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York zijn UFC debuut maken op one weeks notice tegen de Pool Marcin Tybura. Echter was Willis volgens de commissie te zwaar en kreeg hij op voorhand al geen licentie om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Willis maakte vervolgens in Juli 2017 wel zijn debuut in Schotland tegen James Mulheron. In een zeer matige gevecht dat vooral door Willis werd gedomineerd op de grond won de Amerikaan via Unanimous Decision. Willis keerde vervolgens terug in December 2017 tijdens UFC 218 in Detroit tegen Allen Crowder. Willis overtuigde via een KO overwinning halverwege de eerste ronde.

Chase Sherman (MMA 11-4/UFC 2-3) maakte in Augustus 2016 zijn debuut voor de UFC. Sherman won al zijn negen gevechten voordat hij de UFC binnen kwam via (T)KO. Hij stond tegenover Justin Ledet die eveneens zijn UFC debuut maakte. Ledet bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Sherman, de voormalig FFI kampioen moest het vervolgens opnemen tegen Walt Harris. Ook dit keer wist Sherman niet te overtuigen en verloor hij via KO in de tweede ronde. Sherman zou het vervolgens op short notice gaan opnemen tegen Dmitry Poberezhets, echter raakte Poberezhets geblesseerd en kreeg hij nieuwkomer Rashad Coulter als tegenstander toegewezen. Beide mannen maakten er een spektakelstuk van. Uiteindelijk wist Sherman het gevecht te beslissen via TKO in de derde ronde. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus toegewezen. Sherman zou vervolgens in Juli 2017 op short notice invallen voor Christian Colombo tegen de Pool Damian Grabowski. Sherman had weinig moeite met de Pool en wist betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision zijn tweede overwinning in de Octagon veilig te stellen. Vervolgens keerde Sherman in November 2017 terug tijdens UFC Shanghai tegen Shamil Abdurakhimov. Abdurakhimov bleek te sterk en won vroeg in de eerste ronde via KO.

Comments are closed.

Translate »