breaking news

Justin Willis en Allen Crowder vechten tijdens UFC 218 in Detroit

September 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Shawn Bitter van MMA Today wist zojuist bekend te maken dat Justin Willis op 2 December 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC 218 in Detroit, Michigan. In de Heavyweight divisie zal hij het opnemen tegen Allen Crowder. Het gevecht zal plaatsvinden in de Little Caesars Arena op de Preliminary Card van UFC 218.

Justin Willis (MMA 5-1/UFC 1-0) komt uit voor American Kickboxing Academy (AKA) uit San Jose, Californië. Willis startte zijn Pro-MMA carrière met een verliespartij in 2012. Hij pakte in 2014 zijn Pro-MMA carrière weer op en had sindsdien een winstreak van vier partijen. Zijn meest recente partij alvorens Willis bij de UFC tekende won hij van Juliano Coutinho in de WSOF organisatie. Willis won via TKO in de tweede ronde. Willis zou tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York zijn UFC debuut maken op one weeks notice tegen de Pool Marcin Tybura. Echter was Willis volgens de commissie te zwaar en kreeg hij op voorhand al geen licentie om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Willis maakte vervolgens in Juli dit jaar wel zijn debuut in Schotland tegen James Mulheron. In een zeer matige gevecht dat vooral door Willis werd gedomineerd op de grond won de Amerikaan via Unanimous Decision.

Allen Crowder (MMA 9-2-0-1/UFC 1-0-0-0) deed mee aan de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. In de achtste en laatste week nam Crowder het op tegen Dontale Mayes. In een zeer matig gevecht wist Crowder uiteindelijk de uitgeputte Mayes te verslaan via TKO in de laatste minuut van het gevecht. Tot verbazing van veel mensen kreeg Crowder een contract door de UFC aangeboden. Dana White zei dat de Heavyweight divisie nieuw bloed nodig had en hij daarom tot deze keus kwam. Crowder is vooral bekend in het regionale circuit van North Carolina. Daar is hij ook de Next Fight Level Club Kampioen. Crowder mag nu gaan proberen om zijn winstreak van vier gevechten uit te breiden tegen Wills.

Comments are closed.

Translate »