breaking news

Justin Ledet treft Johnny Walker tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019

December 9th, 2018 | by Redactie
Justin Ledet treft Johnny Walker tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019
UFC
0

De Amerikaan Justin Ledet maakt op 2 Februari 2019 zijn opwachting tijdens UFC Fight Night 144 (ook UFC on ESPN+ 2) in Fortaleza, Ceará, Brazilië. In de Light-Heavyweight divisie is Johnny Walker de tegenstander. Dit wist MMAFighting.com te melden, Ledet heeft de partij inmiddels bevestigd. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Centro de Formacao Olimpica do Nordeste op de Main Card.

Justin Ledet (MMA 9-1-0-1/UFC 3-1-0-0) maakte in Augustus 2016 zijn UFC debuut. Ledet was in alle drie de rondes beter dan zijn tegenstander Chase Sherman, en won het gevecht via Unanimous Decision. Het was voor Ledet de eerste keer dat een gevecht in zijn Pro-MMA carrière naar de judges scorecards ging. Ledet keerde in November 2016 al terug in de Octagon om het op te nemen tegen Mark Godbeer. Ledet verbaasde zichzelf door in de eerste ronde de Engelsman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Ledet kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Ledet het in Februari 2017 opnemen tegen de Russische nieuwkomer Dmitry Sosnovskiy, maar Ledet moest het gevecht aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure. Wel werd Ledet enkele dagen later op de hoogte gebracht dat hij een positieve USADA test had afgeleverd. Ledet werd uiteindelijk slechts vier maanden geschorst, en zou opnieuw ingepland worden tegen Sosnovskiy. Echter was Sosnovskiy door onbekende redenen wederom niet in staat om te vechten en werd vervangen door Zu Anyanwu. Ledet gebruikte zijn snelle jab om Anyanwu continu te raken. Uiteindelijk won Ledet het gevecht via Split Decision. Ledet gaf vervolgens aan verder te gaan in de Light-Heavyweight divisie. Dat debuut in de Light-Heavyweight divisie werd er echter een om héél snel te vergeten. Tijdens UFC Hamburg in Juli 2018 verloor Ledet kansloos via Unanimous Decision na drie rondes dominatie van Aleksandar Rakic.

Embed from Getty Images

Johnny Walker (MMA 15-3/UFC 1-0) is een Braziliaanse MMA vechter die inmiddels al jaren in Schotland traint. Walker begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Na een aantal partijen te hebben gewonnen in de regionale Braziliaanse MMA scene tegen onder andere Andrew Flores Smith en Fabio Vasconcelos tekende Walker in 2016 bij de prestigieuze Jungle Fight promotie. Echter werd dit geen succes. Walker stapte over naar de Brave CF organisatie waar hij wél imponeerde met een snelle KO overwinning. Na vervolgens nog drie gevechten te hebben gewonnen en de UCMMA titel gepakt te hebben deed Walker mee aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Walker nam het op tegen UFC veteraan Luis Henrique da Silva (Frankenstein). Walker won via Unanimous Decision en dwong een contract af bij de UFC. Zijn UFC debuut was er voor Walker een om niet snel te vergeten. De Braziliaan wist met een keiharde ellenboog de Amerikaan Khalil Rountree Jr. via KO in de eerste ronde te verslaan. Walker verdiende met deze prestatie de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »