breaking news

Justin Ledet treft EFC “Double Champ” Dalcha Lungiambula tijdens UFC Minneapolis

April 30th, 2019 | by Marcel Dorff
Justin Ledet treft EFC “Double Champ” Dalcha Lungiambula tijdens UFC Minneapolis
UFC
0

De UFC heeft een Light-Heavyweight gevecht toegevoegd aan de UFC on ESPN 3 card die zal plaatsvinden op 29 Juni 2019 te Minneapolis, Minnesota. De Amerikaan Justin Ledet stuit die dag op de Congolese nieuwkomer Dalcha Lungiambula. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Target Center.

Justin Ledet (MMA 9-2-0-1/UFC 3-2-0-1) maakte in Augustus 2016 zijn UFC debuut. Ledet was in alle drie de rondes beter dan zijn tegenstander Chase Sherman, en won het gevecht via Unanimous Decision. Het was voor Ledet de eerste keer dat een gevecht in zijn Pro-MMA carrière naar de judges scorecards ging. Ledet keerde in November 2016 al terug in de Octagon om het op te nemen tegen Mark Godbeer. Ledet verbaasde zichzelf door in de eerste ronde de Engelsman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Ledet kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Ledet het in Februari 2017 opnemen tegen de Russische nieuwkomer Dmitry Sosnovskiy, maar Ledet moest het gevecht aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure. Wel werd Ledet enkele dagen later op de hoogte gebracht dat hij een positieve USADA test had afgeleverd. Ledet werd uiteindelijk slechts vier maanden geschorst, en zou opnieuw ingepland worden tegen Sosnovskiy. Echter was Sosnovskiy door onbekende redenen wederom niet in staat om te vechten en werd vervangen door Zu Anyanwu. Ledet gebruikte zijn snelle jab om Anyanwu continu te raken. Uiteindelijk won Ledet het gevecht via Split Decision. Ledet gaf vervolgens aan verder te gaan in de Light-Heavyweight divisie. Dat debuut in de Light-Heavyweight divisie werd er echter een om héél snel te vergeten. Tijdens UFC Hamburg in Juli 2018 verloor Ledet kansloos via Unanimous Decision na drie rondes dominatie van Aleksandar Rakic. Helaas voor Ledet kon hij ook tijdens zijn tweede gevecht in de Light-Heavyweight divisie niet overtuigen. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 werd Ledet gefinisht binnen 15 seconden door de Braziliaan Johnny Walker.

Embed from Getty Images

Dalcha Lungiambula (MMA 9-1/UFC 0-0) is een vechter uit de Democratische Republiek Congo. Lungiambula startte zijn MMA carrière in 2014 bij de EFC organisatie. Tijdens zijn eerste twee jaar als professioneel vechter wist Lungiambula een record bij elkaar te vechten van vijf overwinningen en een verliespartij. Onder meer de sterke Yannick Bahati werd verslagen. Halverwege 2016 kreeg Lungiambula de kans om de Interim Light-Heavyweight titel bij de EFC organisatie te winnen. Lungiambula slaagde in die opzet door Tumelo Maphutha via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd voor de undisputed titel gewonnen tegen de ongeslagen Alan Baudot. Binnen 30 seconden besliste Lungiambula de partij via KO. Na vervolgens Stuart Austin verslagen te hebben tijdens zijn eerste verdediging mocht Lungiambula vechten om de Heavyweight titel tegen Andrew Van Zyl. Lungiambula won in Juni 2018 via Split Decision van Van Zyl en was de dubbel Kampioen. Lungiambula zal nu zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor Dalcha Lungiambula

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »