breaking news

Justin Ledet treft Aleksa Camur tijdens UFC Raleigh in de Light-Heavyweight divisie

November 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Justin Ledet treft Aleksa Camur tijdens UFC Raleigh in de Light-Heavyweight divisie
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 166 card in Raleigh, North Carolina. Justin Ledet gaat het in de Light-Heavyweight divisie opnemen tegen de ongeslagen nieuwkomer Aleksa Camur. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de PNC Arena. Het gevecht dat zal plaatsvinden op 25 januari 2020 werd bekend gemaakt door Cageside Press.

Justin Ledet (MMA 9-2-0-1/UFC 3-2-0-0) maakte in Augustus 2016 zijn UFC debuut. Ledet was in alle drie de rondes beter dan zijn tegenstander Chase Sherman, en won het gevecht via Unanimous Decision. Het was voor Ledet de eerste keer dat een gevecht in zijn Pro-MMA carrière naar de judges scorecards ging. Ledet keerde in November 2016 al terug in de Octagon om het op te nemen tegen Mark Godbeer. Ledet verbaasde zichzelf door in de eerste ronde de Engelsman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Ledet kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Ledet het in Februari 2017 opnemen tegen de Russische nieuwkomer Dmitry Sosnovskiy, maar Ledet moest het gevecht aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure. Wel werd Ledet enkele dagen later op de hoogte gebracht dat hij een positieve USADA test had afgeleverd. Ledet werd uiteindelijk slechts vier maanden geschorst, en zou opnieuw ingepland worden tegen Sosnovskiy. Echter was Sosnovskiy door onbekende redenen wederom niet in staat om te vechten en werd vervangen door Zu Anyanwu. Ledet gebruikte zijn snelle jab om Anyanwu continu te raken. Uiteindelijk won Ledet het gevecht via Split Decision. Ledet gaf vervolgens aan verder te gaan in de Light-Heavyweight divisie. Dat debuut in de Light-Heavyweight divisie werd er echter een om héél snel te vergeten. Tijdens UFC Hamburg in Juli 2018 verloor Ledet kansloos via Unanimous Decision na drie rondes dominatie van Aleksandar Rakic. Helaas voor Ledet kon hij ook tijdens zijn tweede gevecht in de Light-Heavyweight divisie niet overtuigen. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 werd Ledet gefinisht binnen 15 seconden door de Braziliaan Johnny Walker. Ledet zou vervolgens in Juni 2019 terugkeren in de Octagon tegen Dalcha Lungiambula. Echter raakte Ledet geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging.

Embed from Getty Images

Aleksa Camur (MMA 5-0/UFC 0-0) werd geboren in Sarajevo, Bosnië-Herzegovina, maar woont inmiddels al jaren in de Verenigde Staten. Camur traint bij Strong Style Fight Team (het team van onder meer Stipe Miocic). Camur maakte zijn Pro debuut in 2017 en wist in zijn eerste vier partijen alle gevechten via KO te beslissen. De UFC nodigde Camur vervolgens uit voor het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Hij nam het op tegen Fabio Cherant. Camur was sterker en besliste het gevecht via TKO in de tweede ronde. Camur verdiende hiermee een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »