breaking news

Justin Jaynes pakt short notice partij aankomende zaterdag tegen Devonte Smith in Las Vegas

February 1st, 2021 | by Marcel Dorff
Justin Jaynes pakt short notice partij aankomende zaterdag tegen Devonte Smith in Las Vegas
UFC
0

“The Guitar Hero” heeft een short notice partij aangepakt. Justin Jaynes zal aankomende zaterdag de Braziliaan Alex da Silva vervangen die zich om onbekende redenen terug trok uit de partij. Jaynes treft Factory X talent Devonte Smith in de Lightweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Jaynes maakte de partij bekend via zijn Instagram.

Lees hieronder meer info over beide vechters en de complete card voor zaterdag.

Devonte Smith (MMA 10-2/UFC 2-1) is een MMA vechter die uitkomt voor Factory X Muay Thai. Smith is een flamboyante en spectaculaire vechter die de mensen vaak op het puntje van hun stoel laat zitten. Smith maakte in 2015 zijn MMA debuut voor de Caged Madness organisatie. Smith pakte de TKO overwinning in de eerste ronde. Smith wist vervolgens een streak op te bouwen van vier overwinningen maar verloor in zijn vijfde partij tegen huidig UFC vechter John Gunther. Smith had naar eigen zeggen geen goede cardio meer in de derde ronde. Smith rechtte de rug en pakte drie overwinningen op rij waaronder de V3Fights titel tegen Nick Gherts. De UFC gaf Smith vervolgens tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series de kans om zichzelf de UFC in te vechten. Smith moest het opnemen tegen de favoriete Joseph Lowry. Smith kende echter geen genade en versloeg Lowry via KO na herhaaldelijke ellenbogen tegen het hoofd. Smith verdiende zodoende een UFC contract. En ook tijdens zijn officiële UFC debuut in November 2018 imponeerde Smith. Tijdens UFC Denver had Smith slecht enkele seconden nodig om Julian Erosa via KO te stoppen. En dat Smith iemand is om rekening mee te houden onderstreepte hij nog maar een in Februari 2019. Tijdens UFC 234 in Melbourne versloeg hij de Zuid-Koreaan Dong Hyun Ma via KO in de eerste ronde. Smith zou het vervolgens tijdens UFC 241 in Anaheim op gaan nemen tegen John Makdessi, maar in verband met een blessure van de Canadees zou Clay Collard de tegenstander worden. Echter mocht Collard om gezondheidsredenen ook niet vechten. Hierdoor werd vier dagen voor het gevecht nieuwkomer Khama Worthy tegenover Smith gezet. Worthy wist Smith in de eerste ronde via TKO te verrassen en zorgde hiermee voor een absolute sensatie door Smith (die torenhoog favoriet was) te verslaan. Smith zou vervolgens in 2020 niet in actie komen. In Februari 2021 werd hij gekoppeld aan Alex da Silva. Echter trok de Braziliaan zich terug en werd vervangen door Justin Jaynes.

Embed from Getty Images

Justin Jaynes (MMA 16-6/UFC 1-2) startte zijn MMA carrière in 2013. Jaynes vocht voor veel regionale Amerikaanse MMA organisaties en wist daar overwinningen te behalen tegen Jacob Rosales, Ruben Baraiac en Troy Lamson. Jaynes tekende in 2018 bij de WXC organisatie. Daar zou hij twee titels winnen. Vervolgens maakte Jaynes op zeer short notice in Juni 2020 zijn UFC debuut tegen Frank Camacho. Jaynes won de partij via KO na 40 seconden. Jaynes pakte niet alleen de overwinning maar ook de Performance of the Night bonus. Jaynes kon vervolgens in Augustus 2020 die uitstekende prestatie geen vervolg geven. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd verloren van Gavin Tucker. Jaynes kon helaas ook in December 2020 niet overtuigen. Via TKO in de eerste ronde werd verloren van de Mexicaan Gabriel Benitez.

Embed from Getty Images

Complete card #UFCVegas18.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »