breaking news

Justin Gaethje tekent UFC contract, zal debuteren in Lightweight divisie

May 4th, 2017 | by Redactie

Een week geleden werd er druk gespeculeerd dat WSOF kampioen Justin Gaethje op weg zou zijn naar de UFC. Geruchten werden nog kort tegensproken door o.a. Ray Sefo, maar toen Gaethje’s manager Abdelaziz liet weten dat het proces in gang was gezet, leek een overstap naar de UFC onvermijdelijk.

Justin heeft een geweldige reputatie op weten te bouwen bij World Series of Fighting. Hij vocht maar liesft tien maal voor de promotie en zou al zijn gevechten winnend afsluiten, hiervan won hij er maar liefst negen op (T)KO. Na een prachtig debuut voor de organisatie tegen Gesias Calvacante versloeg “The Highlight” onder meer Dan Lauzon voordat hij voor de WSOF Lightweight titel mocht vechten tegen Richard Patishnock. Gaethje won de titel en zou deze tot vijf keer toe verdedigen tegen o.a. Luis Palomino, Brian Foster en Luiz Firmino.

De Lightweight divisie in de UFC krijgt er een vechter bij die ongetwijfeld zijn zinnen op de titel heeft gezet, de titel die op dit moment nog altijd over de schouder van Conor McGregor hangt. McGregor lijkt de titel de komende tijd niet te verdedigen en de hooggeplaatste Nurmagomedov zal niet voor september in actie komen. Gaethje kan hierdoor op korte termijn al enkele enorme stappen richting de top zetten.

In zijn eerste statement op social media laat de 28 jarige Amerikaan weten dat hij klaar is om het gerankte UFC Lightweights moeilijk te maken. “I want the scariest Lightweight possible first” klinkt het zeer overtuigd.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »