breaking news

Jussier Formiga treft Alex Perez tijdens UFC 250 op 6 juni aanstaande

May 7th, 2020 | by Marcel Dorff
Jussier Formiga treft Alex Perez tijdens UFC 250 op 6 juni aanstaande
UFC
0

De Braziliaan Jussier Formiga zal op 6 juni aanstaande zijn opwachting gaan maken in de Octagon. Tijdens UFC 250 stuit hij op Team Oyama vechter Alex Perez in de Flyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in een nog nader bekend te maken locatie in de Verenigde Staten. Combate maakte de partij bekend, wij kunnen het nieuws bevestigen.

Jussier Formiga (MMA 23-7/UFC 9-6) kwam in 2012 met een 14-1 record de UFC binnen, en staat al jaren bekend als dé beste Flyweight uit Brazilië. De Nova União vechter heeft echter nooit voor een UFC titel mogen vechten. Ondanks dat hij een beter record heeft dan enkele concurrenten die wel voor de titel mochten vechten. Formiga heeft steeds de pech om ook echt een title-eliminator te moeten vechten alvorens hij de kans krijgt om het tegen Demetrious Johnson op te nemen. Zo verloor Formiga slechts vier van in totaal elf gevechten in de UFC. De pech van de Braziliaan was dat die vier verloren gevechten allemaal title-eliminators waren. Zo mochten John Dodson, Joseph Benavidez, Henry Cejudo en Ray Borg allen voor een titel vechten. Formiga versloeg wel mannen als Chris Cariaso, Scott Jorgensen, Zach Makovsky en Dustin Ortiz. Formiga is dus met recht een zeer sterke (vooral BJJ) vechter, maar heeft moeite om de échte top van de divisie te verslaan. Formiga zou het eigenlijk tijdens UFC Phoenix in Januari 2017 opnemen tegen Sergio Pettis, maar haakte een paar weken voor het evenement geblesseerd af. Tijdens UFC Fight Night 107 mocht hij het laten zien voor eigen publiek tegen Borg. Van de zestien maal dat Formiga in Brazilië vocht won hij vijftien keer. Alleen Joseph Benavidez wist de Braziliaan via TKO te finishen. Maar ook ditmaal, in weer een soort van Title-Eliminator had Formiga geen geluk. Ray Borg was erg goed voorbereid en sleepte de overwinning in de wacht. Hierdoor bleef Formiga voorlopig uit zicht van een titelgevecht. Formiga nam vervolgens een gevecht aan tijdens UFC Saitama tegen de Japanner Ulka Sasaki. Formiga was duidelijk de sterkere vechter en versloeg Sasaki via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Formiga wist daar in Februari 2018 nog eens een spectaculaire overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC 221 in Perth, Australië versloeg Formiga de Amerikaan Ben Nguyen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens werd Formiga in Oktober 2018 gematcht tegen Sergio Pettis. Formiga gebruikte zijn BJJ zoals altijd uitstekend en won een vrij eenzijdige partij via Unanimous Decision. Formiga kreeg vervolgens in Maart 2019 te maken met zijn ongeslagen landgenoot Deiveson Alcantara Figueiredo. Formiga was echter wederom sterk met zijn BJJ en won via Unanimous Decision. Formiga werd vervolgens gekoppeld aan Joseph Benavidez tijdens UFC Minneapolis. Wederom kon Formiga zijn #1 contendergevecht niet winnen. Benavidez versloeg Formiga via TKO in de tweede ronde. Formiga kon vervolgens ook in zijn daarop volgende partij geen potten breken. Tijdens UFC Brasilia werd in een competitief gevecht verloren van Brandon Moreno via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Alex Perez (MMA 23-5/UFC 5-1) komt uit voor Team Oyama en vecht sinds 2011 Pro-MMA. Perez wist in het hoog aangeschreven Tachi Palace Fights in 2015 de titel te veroveren via een Unanimous Decision overwinning op Anthony Figueroa. Perez zou de titel vervolgens verliezen aan Adam Antolin. Na een winstreak van vier gevechten waaronder een overwinning tegen Tyler Bialecki in de CFFC organisatie mocht Perez zijn kunsten laten zien tijdens de 5de week van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Perez had de hoog aangeschreven Kevin Gray tegenover zich staan. Perez liet echter zien dat hij in de UFC thuishoorde. Via een Anaconda Choke Submission in de eerste ronde dwong Perez een UFC contract af. De Team Oyama vechter maakte vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 zijn UFC debuut tegen de Filipijn Carls John de Tomas. Perez won het gevecht via een D’Arce Choke Submission in de tweede ronde. Perez wist vervolgens tijdens UFC Orlando in Februari 2018 dat debuut een goed vervolg te geven. Via Unanimous Decision werd Eric Shelton verslagen. Vervolgens nam Perez het op tegen de ongeslagen Jose Torres tijdens UFC 227. Perez vocht zeer sterk en versloeg Torres via KO in de eerste ronde. Hierna kreeg Perez een behoorlijke stap omhoog in competitie. Tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 nam Perez het op tegen Joseph Benavidez. Benavidez bleek te sterk via TKO in de eerste ronde. Perez ging vervolgens terug naar de Bantamweight divisie. In Maart 2019 vocht hij in Philadelphia tegen Mark De La Rosa. Perez was duidelijk te sterk en won overtuigend via Unanimous Decision. Perez zou vervolgens in September 2019 terugkeren in de Flyweight divisie tegen Sergio Pettis. Echter raakte Perez geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Hierdoor keerde hij pas terug in de Octagon in Januari 2020 tijdens UFC Raleigh tegen Jordan Espinosa. Perez overtuigde via een Arm-Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Perez werd vervolgens gekoppeld aan Kai Kara-France in Mei 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »