breaking news

Jumeau vs. Lima & Anderson vs. Dos Santos nieuwste toevoegingen UFC 243 in Melbourne

July 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Jumeau vs. Lima & Anderson vs. Dos Santos nieuwste toevoegingen UFC 243 in Melbourne
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe partijen toegevoegd aan de UFC 243 card op 5 Oktober 2019 in Melbourne, Australië. De Nieuw-Zeelander Luke Jumeau maakt zijn comeback in de Octagon tegen de Braziliaan Dhiego Lima in de Welterweight divisie, dit wist Newshub Sport bekend te maken. Eveneens zal in de Women’s Featherweight divisie Megan Anderson haar opwachting maken tegen de promotionele nieuwkomer Zarah Fairn Dos Santos. Dit maakte MMA Junkie bekend. Beide gevechten vinden plaats in de Octagon van het Marvel Stadium.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Luke Jumeau vs. Dhiego Lima

Luke Jumeau (MMA 13-4/UFC 2-1) begon zijn MMA carrière in 2008. Hij vocht vooral veel in Australië en Nieuw-Zeeland en ook in Aziatische organisaties. In 2013 vocht hij voor de Legend FC Welterweight titel tegen de Chinees Li Jingliang. Jumeau zou dit gevecht via Guillotine Choke in de derde ronde verliezen. Gevolg was dat Jingliang werd getekend door de UFC en Jumeau niet. Vervolgens werd ook nog van (ook inmiddels UFC vechter) Jake Matthews verloren. Echter wist Jumeau vervolgens een goede winstreak neer te zetten waardoor de UFC hem ook een contract aanbood. Jumeau maakte in Juni 2017 tijdens UFC Auckland zijn debuut in de Octagon. Jumeau nam het op tegen de Amerikaan Dominique Steele. Jumeau won zijn debuut via Unanimous Decision, en begon zijn UFC campagne dus uitstekend. Echter kon hij dit goede debuut in September 2017 geen goed vervolg geven. In Saitama, Japan werd verloren van de Japanner Shinsho Anzai via Unanimous Decision. Echter wist hij in Februari 2018 in Perth het tij te keren. Via Unanimous Decision werd gewonnen van de op dat moment ongeslagen Japanner Daichi Abe. Jumeau zou vervolgens in December 2018 tijdens UFC Adelaide terugkeren in de Octagon tegen Geoff Neal. Echter raakte Jumeau geblesseerd en moest hij verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Dhiego Lima (MMA 14-7/UFC 3-5) kwam in 2014 via TUF 19 de UFC binnen. De Braziliaan die al jaren in de Verenigde Staten woont kwam tot de finale. Daarin verloor hij na iets meer dan een minuut van Serra-Longo vechter Eddie Gordon via TKO. Lima wist eind 2014 wel zijn eerste en tot nu toe enige officiële UFC overwinning te pakken tegen de Braziliaan Jorge de Oliveira via Unanimous Decision. Maar nadat in 2015 via TKO achtereenvolgens werd verloren van Tim Means en Li Jingliang werd het contract van Lima door de UFC niet verlengt. Lima wist vervolgens de Titan FC belt te pakken in 2016, maar verloor deze ook gelijk weer in zijn eerste titelverdediging tegen TUF 21 veteraan Jason Jackson. Begin 2017 werd bekend dat Lima zou meedoen aan het ”redemption” seizoen van TUF. Een seizoen dat bestaat uit allemaal voormalig TUF deelnemers. Met overwinningen op Hayder Hassan, Gilbert Smith en Tom Gallicchio stond Dhiego Lima opnieuw in de Finale. Hij was de eerste persoon ooit die tweemaal in de finale van The Ultimate Fighter stond. Echter wist hij wederom die titel niet te pakken. Jesse Taylor was via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te sterk. Lima kon vervolgens ook niet overtuigen tijdens UFC Glendale in April 2018. De Braziliaan had geen antwoord op de goede groundgame van de Japanse veteraan Yushin Okami. Lima verloor via Unanimous Decision. De Braziliaan wist dat vervolgens tijdens UFC 231 in December 2018 een langer verblijf in de Octagon op het spel stond tegen Chad Laprise. Lima wist de Canadees zwaar KO te slaan in de eerste ronde en zorgde hiermee dat hij binnen de UFC gehandhaafd bleef. Lima wist vervolgens in April 2019 voor het eerst een winstreak van twee gevechten te realiseren binnen de UFC. Via Split Decision werd tijdens UFC Fort Lauderdale gewonnen van Court McGee.

Embed from Getty Images

Megan Anderson vs. Zarah Fairn Dos Santos

Megan Anderson (MMA 9-4/UFC 1-2) komt uit Australië maar woont al een tijdje in Lee’s Summit, Missouri waar ze traint bij Glory MMA & Fitness. Anderson kwam in 2015 de Invicta FC organisatie binnen. Ze verloor haar debuut tegen de Belgische Cindy Dandois via Submission (Triangle Choke) in de tweede ronde. Vervolgens wist Anderson een winstreak van 3 gevechten op te bouwen. Zowel Amber Leibrock, Amanda Bell en Peggy Morgan werden allen via TKO verslagen. De laatste twee overwinningen leverde Anderson de Performance of the Night bonus op. Invicta FC matchte Anderson vervolgens tegen Charmaine Tweet. Anderson versloeg Tweet in de tweede ronde via TKO en pakte hiermee de Interim Featherweight titel. Cris Cyborg (de kampioene) liet vervolgens weten niet meer terug te komen naar Invicta FC en gaf de belt vrij. Hierdoor werd de Interim titel van Anderson omgezet in de ”echte” titel. Anderson zou in Juli 2017 haar eerste titelverdediging gaan maken voor Invicta FC tegen Helena Kolesnyk. Deze partij kwam door de overstap van Anderson naar de UFC te vervallen. Echter had Anderson problemen met haar visum waardoor ze pas in Juni 2018 haar UFC debuut maakte. Tijdens UFC 225 in Chicago stond voormalig UFC Bantamweight Kampioene Holly Holm tegenover Anderson. Holm controleerde het gevecht en won via een dominante Unanimous Decision. Anderson keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 232 in December 2018. De Australische nam het op tegen Cat Zingano. Anderson won het gevecht na ongeveer een minuut via TKO nadat door middel van een highkick de teen van Anderson het oog van Zingano toucheerde. Zingano kon hierdoor niet meer verder. Anderson werd vervolgens in Mei 2019 gematcht tegen Felicia Spencer tijdens UFC Rochester. De ongeslagen Spencer wist Anderson in de eerste ronde te finishen via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Zarah Fairn Dos Santos (MMA 6-2/UFC 0-0) is een Française die in 2013 haar Pro-MMA carrière startte. Dos Santos wist drie van haar eerste vier partijen te winnen, maar verloor vervolgens haar BAMMA debuut tegen de Ierse Sinead Kavanagh. Dos Santos revancheerde zich in haar daarop volgende partij door Kerry Hughes in de eerste ronde te stoppen en de British MMA titel te pakken. Dos Santos won vervolgens nog twee partijen waaronder een overwinning tegen UFC veterane Izabela Badurek. Dos Santos zou vervolgens in 2019 een contract bij de UFC tekenen.

Afbeeldingsresultaat voor ZARAH FAIRN

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »