breaking news

Julio Arce vs. Timur Valiev toegevoegd aan UFC evenement op 6 februari 2021

November 24th, 2020 | by Marcel Dorff
Julio Arce vs. Timur Valiev toegevoegd aan UFC evenement op 6 februari 2021
UFC
0

TSMMA vechter Julio Arce gaat zijn debuut maken in de Bantamweight divisie voor de UFC. Arce gaat het opnemen tegen de Dagestani Timur Valiev die gaat proberen zijn eerste overwinning in de Octagon veilig te stellen. Beide mannen maken hun opwachting op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Julio Arce (MMA 16-4/UFC 3-2) is een MMA vechter die al jaren wordt gezien als iemand die al veel eerder in de UFC had moeten vechten. Arce is vooral bekend in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Zo vocht hij eenmaal voor de CFFC organisatie, maar kwam hij maar liefst elfmaal uit voor de Ring of Combat organisatie. Voor deze organisatie wist hij zowel de Bantamweight als de Featherweight titel te winnen. De UFC gaf Arce de kans om zich te bewijzen tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Arce stond tegenover de ongeslagen Team Lloyd Irvin vechter Peter Petties. Na een moeizame eerste ronde wist Arce in de tweede ronde Petties zeer overtuigend via TKO te verslaan. Tot verbazing van velen kreeg Arce geen UFC contract aangeboden. Arce keerde niet terug bij de Ring of Combat organisatie, maar vocht een kickbokspartij voor GLORY. Deze partij wist hij via TKO in de tweede ronde te winnen. Arce kreeg vervolgens alsnog een UFC contract en maakte op short notice in Januari 2018 zijn UFC debuut tijdens UFC 220 tegen Dan Ige. Arce wist de partij staand te houden waarmee hij zijn sterke punten kon etaleren. Arce domineerde het gevecht en won zijn debuut via Unanimous Decision. Arce keerde vervolgens terug tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Daniel Teymur. Arce was de bovenliggende partij en wist uiteindelijk in de derde ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Arce kreeg vervolgens zijn gewenste partij in Madison Square Garden in New York in November 2018 tegen Sheymon Moraes. Hiermee werd Arce de eerste atleet die zowel een bokspartij, kickbokspartij als MMA partij in MSG had gevochten. Arce verloor de partij na een bloedbad via Split Decision. Arce wist in zijn daarop volgende gevecht zich te revancheren. Via een Headkick KO in de derde ronde versloeg hij Julian Erosa tijdens UFC Rochester. Arce werd vervolgens in November 2019 voor eigen publiek gekoppeld aan Hakeem Dawodu. In een close gevecht verloor Arce via Split Decision.

Embed from Getty Images

Timur Valiev (MMA 16-2-0-1/UFC 0-0-0-1) is een vechter uit Dagestan die in 2010 zijn professionele MMA debuut maakte. Valiev begon zijn carrière met een verliespartij. Echter wist hij vervolgens zes partijen achter elkaar te winnen. Onder meer Oleg Borisov werd verslagen. Valiev zou vervolgens in 2014 tekenen bij de WSOF (huidig PFL). Daar wist Valiev ook indruk te maken met overwinningen op Isaiah Chapman en Ed West. Uiteindelijk zou worden verloren via Split Decision van Chris Gutierrez. Echter zou Valiev een directe rematch krijgen en daarin Gutierrez wel weten te verslaan via Unanimous Decision. WSOF ging vervolgens over in PFL. Valiev deed mee aan het 1 miljoen dollar Bantamweight toernooi. De Dagestani won zijn beide voorronde partijen, maar moest helaas met een blessure het toernooi verlaten. In 2019 vocht Valiev tweemaal met succes voor de GFC organisatie. Uiteindelijk kreeg hij in 2020 de kans om te vechten in de UFC tegen Jamall Emmers. Helaas werd de partij gecanceld nadat Valiev zijn visum niet rond kreeg. Valiev zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Mark Striegl. Echter werd Striegl van de partij gehaald in verband met een positieve COVID-19 test en werd vervangen door Trevin Jones. Valiev verloor na een uitstekend begin de partij via TKO in de tweede ronde. De verliespartij werd later omgezet in een No Contest nadat Jones positief testte voor marihuana gebruik.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »