breaking news

Julio Arce treft Hakeem Dawodu in Featherweightclash tijdens UFC 244 in New York

September 11th, 2019 | by Redactie
Julio Arce treft Hakeem Dawodu in Featherweightclash tijdens UFC 244 in New York
UFC
0

Julio Arce zal op 2 November 2019 terugkeren in de Octagon. De vechter uit Bayside, Queens, New York zal zijn opwachting maken tegen de Canadees Hakeem Dawodu in zijn thuisstaat. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van “The Garden” in de Featherweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card. De Canadese krant Okotoks Today wist het gevecht naar buiten te brengen.

Julio Arce (MMA 16-3/UFC 3-1) is een MMA vechter die al jaren wordt gezien als iemand die al veel eerder in de UFC had moeten vechten. Arce is vooral bekend in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Zo vocht hij eenmaal voor de CFFC organisatie, maar kwam hij maar liefst elfmaal uit voor de Ring of Combat organisatie. Voor deze organisatie wist hij zowel de Bantamweight als de Featherweight titel te winnen. De UFC gaf Arce de kans om zich te bewijzen tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Arce stond tegenover de ongeslagen Team Lloyd Irvin vechter Peter Petties. Na een moeizame eerste ronde wist Arce in de tweede ronde Petties zeer overtuigend via TKO te verslaan. Tot verbazing van velen kreeg Arce geen UFC contract aangeboden. Arce keerde niet terug bij de Ring of Combat organisatie, maar vocht een kickbokspartij voor GLORY. Deze partij wist hij via TKO in de tweede ronde te winnen. Arce kreeg vervolgens alsnog een UFC contract en maakte op short notice in Januari 2018 zijn UFC debuut tijdens UFC 220 tegen Dan Ige. Arce wist de partij staand te houden waarmee hij zijn sterke punten kon etaleren. Arce domineerde het gevecht en won zijn debuut via Unanimous Decision. Arce keerde vervolgens terug tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Daniel Teymur. Arce was de bovenliggende partij en wist uiteindelijk in de derde ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Arce kreeg vervolgens zijn gewenste partij in Madison Square Garden in New York in November 2018 tegen Sheymon Moraes. Hiermee werd Arce de eerste atleet die zowel een bokspartij, kickbokspartij als MMA partij in MSG had gevochten. Arce verloor de partij na een bloedbad via Split Decision. Arce wist in zijn daarop volgende gevecht zich te revancheren. Via een Headkick KO in de derde ronde versloeg hij Julian Erosa tijdens UFC Rochester.

Embed from Getty Images

Hakeem Dawodu (MMA 10-1-1/UFC 3-1-0) wordt gezien als een van de grootste talenten (misschien wel hét grootste talent) uit Canada. Dawodu startte zijn Pro-MMA carrière in 2014, en vocht voordat hij bij de UFC tekende al zijn gevechten voor de WSOF organisatie (tegenwoordig PFL). Dawodu won zijn eerste vijf partijen allemaal via (T)KO, waaronder een overwinning tegen de op dat moment ongeslagen Chuka Willis. Vervolgens werd Dawodu gematcht tegen Marat Magomedov. Dit gevecht eindigde in een Majority Draw. Echter wist Dawodu in de rematch Magomedov wel te finishen via TKO, waardoor hij tot op de dag van vandaag de enige vechter is die de Rus heeft weten te verslaan. Dawodu’s laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende dateert van Maart 2017. Destijds was hij via Unanimous Decision UFC veteraan Steven Siler de baas. Dawodu maakte in Maart 2018 zijn UFC debuut in Londen tegen de Schot Danny Henry. Een werkelijk vreselijk debuut voor de getalenteerde Dawodu. Henry wist Dawodu vroeg knockdown te slaan, en finishte het gevecht vervolgens via een Guillotine Choke Submission binnen een minuut. Dawodu wist zichzelf vervolgens tijdens UFC Calgary in Juli 2018 te revancheren. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Austin Arnett. Dawodu werd vervolgens in December 2018 gekoppeld aan Kyle Bochniak. Dawodu vocht sterk en won wederom via Unanimous Decision. Vervolgens wist Dawodu voor eigen publiek in Juli 2019 te imponeren. Via een Headkick TKO in de derde ronde werd gewonnen van de Japanner Yoshinori Horie. Dawodu kreeg de Performance of the Night bonus voor deze finish.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.