breaking news

Juliana Lima treft landgenote Amanda Ribas tijdens TUF 25 Finale

May 17th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Review Journal journalist Adam Hill te melden dat Juliana Lima het zal opnemen tegen UFC debutante Amanda Ribas tijdens de TUF 25 Finale in Las Vegas, Nevada. Het Women’s Strawweightgevecht zal plaatsvinden op 7 Juli 2017 in de Octagon van de T-Mobile Arena. Het Braziliaanse onderonsje zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Juliana Lima (MMA 9-3/UFC 3-2) kwam in 2014 de UFC binnen. De Braziliaanse zou in eerste instantie deel uit maken van het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter. Echter kwam het uiteindelijk niet zo ver omdat Lima geen woord Engels kon praten. De UFC gaf Lima alsnog een contract. Hierdoor debuteerde ze voor de organisatie in Juli 2014 tegen de Poolse Joanna Jedrzejczyk. In een vrij eenzijdige partij won Jedrzejczyk via Unanimous Decision. Op dat moment een verrassend verlies voor Lima, die werd gezien als een van de betere vechters in de divisie. (Niemand wist op dat moment dat Jedrzejczyk dé koningin van die divisie zou worden). Lima herstelde vervolgens met twee Unanimous Decision overwinningen tegen Nina Ansaroff en Ericka Almeida. In April 2016 kwam Lima vervolgens te kort tegen voormalig Women’s Strawweight Kampioen Carla Esparza. Lima zou vervolgens tegen TUF 23 winnares Tatiana Suarez vechten, echter raakte Suarez geblesseerd. Hierdoor mocht JJ Aldrich haar debuut maken tegen Lima. In een zeer langdradig en ronduit vervelend gevecht was het uiteindelijk Lima die terecht won via Unanimous Decision. Wat opvalt is dat Lima in haar UFC carrière alleen heeft verloren van de enige twee kampioenen die de divisie ooit gekend heeft : Esparza en Jedrzejczyk.

Amanda Ribas (MMA 6-1/UFC 0-0) zal in Juli 2017 haar UFC debuut gaan maken. Ribas komt uit het Judo, en vecht sinds 2014 Pro-MMA. Ribas heeft in die korte tijd al een aantal spectaculaire partijen neergezet. Zo wist ze onder andere de prestigieuze Jungle Fight titel te pakken. Een van de betere organisaties in Brazilië. In haar meest recente partij pakte Ribas de Max Fight titel door in de tweede ronde Jennifer Gonzalez Araneda te verslaan via TKO. Ribas verloor slechts eenmaal in haar carrière. Tijdens haar eerste Jungle Fight titelverdediging ging ze onderuit tegen Polyana Viana via KO in de eerste ronde.

Comments are closed.

Translate »